A Hondának hálálkodik az STR Gasly 4. helye után

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Pierre Gasly, Toro Rosso, Szahír 2018
BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 08: Scuderia Toro Rosso celebrate finishing in 4th position during the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 8, 2018 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1VA4T9W851W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A hibátlanul versenyző Pierre Gaslyt és a Honda példás munkáját dicsérte a Toro Rosso csapatfőnöke a Bahreini GP után. Franz Tostot meglepte, hogy az autói ilyen hamar felvették a tempót.

Remekül versenyzett Pierre Gasly a vasárnapi Bahreini Nagydíjon, a volt GP2-es bajnok pályafutása eddigi legjobb eredményét elérve negyedikként ért célba.

– örvendett Gasly. – Tövig nyomtam a gázt, és a nagyszerű tempónkat mutatja, hogy el tudtam húzni a Haastól [Magnussentől]."

Hozzátette: „Azt gondoltuk, hogy a Renault-val és a McLarennel fogunk csatázni és azt is tudtuk, hogy a Haas nagyon gyors volt [pénteken] a szimulációk során. De a negyedik helyről álmodni se mertünk.

Így ünnepelte Pierre Gasly 4. helyét a Toro Rosso-Honda Bahreinben Forrás: Red Bull/Peter Fox/Getty Images

Csapatfőnöke, Franz Tost a Hondát magasztalta, amely megbízhatóságban és tempóra is sokat fejlődött, főként az előző években a McLaren partnereként megélt nehéz időszakhoz képest. „Mi is és a Honda is keményen dolgozott a téli hónapokban, és szerencsére minden összeállt.

Mi aerodinamikai fejlesztésekkel készültünk [Bahreinre], amelyek ehhez a remek eredményhez vezettek" – jelentette ki a csapatvezető.

Franz Tost szerint remekül indult a Toro Rosso és a Honda együttműködése Forrás: Red Bull/Peter Fox/Getty Images

Tost szerint nem számítottak ilyen remek versenyre Szahírban, Gasly negyedik helye meglepetésként érte őket. „Az elejétől kezdve mondtam, hogy

Ez vonatkozik a[z időmérős] Q3-ra és a versenyekre is. Ha a mi autófejlesztésünk és a [Honda] motorfejlesztése a megfelelő irányba halad, el kell érnünk ezt a szintet."

A Red Bull betlije is segített

Az osztrák vezető tisztában van azzal is, hogy a két Red Bull kiesése, továbbá Lewis Hamilton nehézkes futamkezdése is segítette őket. „Szerencsénk is volt ezzel a 4. hellyel, mert Ricciardo és Verstappen kiesett, és Hamiltonnak sem volt tiszta a versenye.

ha az [említett] pilóták is a pályán lettek volna, akkor is simán bejöttünk volna hatodiknak vagy hetediknek" – értékelt Tost.

Hartley a második futamon is célba ért, de megbüntették, így nem volt oka ünnepelni Forrás: Red Bull/Mark Thompson/Getty Images

Az STR másik pilótája, Brendon Hartley előbb 10 másodperces időbüntetést kapott, mert a verseny első körében kiforgatta Sergio Pérez Force Indiáját. De a leintés után, a versenybíróknál tett látogatást követően ezt 30 szekundumra súlyosbították, ugyanis miután a felvezető kör elején visszaesett, nem hajtott be a boxutcába, hogy onnan kezdje meg a futamot. Az új-zélandit végül 17.-ként rangsorolták.