Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok komoly gyorsulást remél a McLaren Bahreinben bemutatkozó alkatrészeitől. Csapattársa, Stoffel Vandoorne F1-es ülésére közben új pályázó akadt.

A McLaren már az Ausztrál GP után elismerte, hogy a Renault-motor beépítési nehézségei miatt nem készültek el minden fejlesztéssel, amit a szezonnyitóra terveztek. Fernando Alonso ezzel együtt ötödiknek, Stoffel Vandoorne kilencediknek futott be Melbourne-ben. A spanyol abban bízik, hogy a Bahreini Nagydíjon debütáló új fejlesztések révén a papajasárga autó sokat fog gyorsulni ezen a hétvégén.

„A csapat keményen dolgozott a télen, ahogy az elmúlt három évben is.

– idézi a kétszeres világbajnokot a RACER.

Alonso agresszív versenyzéssel az 5. helyet szerezte meg Melbourne-ben Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Mivel szoros volt [a határidő], a fiúk nem készültek el mindennel [az Ausztrál Nagydíjig], hiába dolgoztak éjjel-nappal, az sem volt elég. Végül elértük a célunkat, mindkét autóval pontot szereztünk, amire büszkék lehetünk és köszönettel tartozunk érte a csapatnak."

Alonso a McLaren biztató versenytempója alapján egy másik Renault-motoros riválisra, a Red Bullra tette a célkeresztet. „Gyorsabbak voltunk a versenyen, mint a kvalifikáción, de még nem tudtunk mindent kihozni az autóból a hiányzó alkatrészek miatt.

– szögezte le a spanyol.

Alonso és Verstappen csatája az Ausztrál GP egyik látványos eleme volt. A spanyol szeretné, ha a McLaren teljesítménye elérné a Red Bullét Forrás: AFP/William West

„Sok tartalék van az autóban, és ahogy már korábban jeleztük, a McLaren-Renault kombinációban is. Remélem, Bahreinben újabb lépést teszünk előre – és

a Red Bull lesz a következő célpontunk."

Ketten pályáznak Vandoorne ülésére

Melbourne-i pontszerzése ellenére Stoffel Vandoorne sem dőlhet nyugodtan hátra, ketten is pályáznak ugyanis a belga helyére a McLarennél. Az angol Lando Norris és a holland Nyck de Vries idén a Forma-2 bajnoki címéért száll ringbe, a bajnokság első két futamát a hétvégén rendezik Bahreinben.

– jelentette ki de Vries a holland Ziggo Sport műsorában.

Nyck de Vries tavaly megnyerte a monacói Forma-2-es futamot, idén a bajnoki címre pályázik Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla

„Nagyon kemény szezonra számítok, de senkinek nem kell nyomás alá helyeznie. Magamtól is tudom, mire megy ki a játék. Lando helyzete annyiban előnyösebb, hogy az apja jó viszonyban van Zakkel. Ha viszont megfelelek az elvárásoknak, 2019-ben Forma-1-es pilóta lehetek. A sorsom a saját kezemben van" – tette hozzá magabiztosan de Vries.