Red Bull: Csak idő kérdése, mikor térünk vissza az élre

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Christian Horner, garázs, szerelők
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2018, Melbourne, Victoria : Motorsports: Formula 1 2018 Rolex Australian Grand Prix, #33 Max Verstappen (NDL, Red Bull Racing), | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Red Bull istállófőnöke szerint jó a légkör a csapatnál, és csak idő kérdése, mikor fordulnak termőre a törekvéseik a sikerre. Christian Horner ugyanúgy élvezi a csapat irányítását, mint amikor több mint egy évtizede elkezdte.

A Red Bull 2010-től 2013-ig szinte ugyanúgy uralta a Forma-1-et, mint az utóbbi években a Mercedes. A Christian Horner vezette csapat 2014 óta csak néhány futamot tudott nyerni, a világbajnoki címért folyó küzdelembe esélye sem volt beszállni.

Az istállófőnöknek ugyanakkor szemernyi kétsége sincs, hogy ne tudnának visszatérni a mezőny élére. "Érezzük, hogy a nehézségek ellenére milyen a légkör a csapatnál. Sosem vesztettük el a sikeréhségünket és az elszántságunkat.

– jelentette ki a Motorsport-Total.com-nak.

Horner abszolút biztos benne, hogy a Red Bullnál minden adott a sikerekhez Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"2009-ben sok futamot nyertünk, utána négyszer mindkét vb-címet megszereztük. 2014 nehéz év volt, de akkor is megnyertünk három versenyt és sokszor értünk célba a 2. helyen. Alighanem 2015 volt a mélypont. 2016-ban megmutattuk az erőnket, két versenyt nyertünk, 2017-ben pedig hármat. Érzem a csapaton az akaratot, hogy legyőzzük a többieket."

Horner hozzátette, hogy ugyanúgy élvezi a munkáját, mint amikor 2005-ben elkezdte.

Egyelőre nem tűnik úgy, hogy 2018 jelentheti az áttörést a Red Bullnak: a szezonnyitón a Ferrari és a Mercedes egyértelműen jobb tempót mutatott, mint ők.