Vágólapra másolva!
Hittük is meg nem is, hogy az idén érdemes komolyan venni a Haas-Ferrarit. Magnussen és Grosjean a 3. rajtsorból vághat neki az Ausztrál Nagydíjnak, ezzel eltűntek a "Ferrari-klón" képességeit illető kérdőjelek.

Rövid Forma-1-es története legeredményesebb időmérő edzésén esett túl Ausztráliában a Haas F1 Team. Az amerikai iparmágnás, Gene Haas alakulata (aki egyébként a NASCAR-sorozatban is sikeres csapattulajdonos) a harmadik idényét tapossa a száguldó cirkuszban, és úgy tűnik,

mostanra érett be igazán a Ferrari technikai támogatása.


Kevin Magnussen pénteken még nem volt maradéktalanul elégedett a VF-18-as kezelhetőségével, mára azonban összeállt a technika és a dán is nagy formában vezetett.

Magnussen a hatodik edzésidőt futotta, 0,152 másodperccel utasítva maga mögé csapattársát, Romain Grosjeant,

közösen pedig az amerikai gárda eddigi legjobb edzéseredményét szállították.

A 3. rajtsorból kezdheti meg a harmadik F1-es évadját a Haas F1 Team Forrás: Motorsport Images/Zak Mauger

Daniel Ricciardo büntetése miatt ráadásul egy-egy helyet előreléphetnek, vagyis a 3. rajtsorból vághatnak neki az Ausztrál Nagydíjnak.

„Ez az eredmény megerősíti, amit már a téli tesztelésen is láthattunk.

– örvendett az eredményének Grosjean. „Fantasztikus lesz ott állni [a rajtrács elején], innen a pontszerzést is lehetségesnek tartom. Remekül kezdtük a szezont, de továbbra is menni kell előre."

Magnussen 2014-ben a 4. helyről kezdhette meg az Ausztrál GP-t, most az ötödikről, ami egyben a Haas F1 legjobb edzéseredménye Forrás: Haas F1/Motorsport Images//Andy Hone

Magnussen legutóbb az első F1-es idényében, 2014-ben a McLarennel rajtolhatott hasonlóan előkelő helyről. „Csodálatos volt vezetni az autót, csak úgy áradt belőle a teljesítmény.

[A versenyen] jó néhány gyors pilóta indul majd mögülem, nem lesz könnyű magam mögött tartani őket. Jól szeretnénk kezdeni a szezont, amihez az kell, hogy eredményre váltsuk a jó időmérős eredményt" – mondta a dán pilóta.

A Haas VF-18 részletmegoldásai a tavalyi Ferrarira emlékeztetnek, és most már a tempó is hasonló Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

Günther Steiner csapatfőnök eddig visszafogottan nyilatkozott az idei esélyeikről, illetve arról, mennyire gyors autó a Haas-Ferrari, de

az időmérő után nem tudta visszatartani a széles mosolyát.

„Fantasztikus nap ez az egész csapatnak, büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Még csak a harmadik évadunkat kezdjük, és ott vagyunk az ötödik-hatodik rajtkockában – mindez a kemény munka eredménye. Vasárnap nehéz napunk lesz, annyi pontot szeretnénk szerezni, amennyit csak lehet" – mondta Günther Steiner.