Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton az élen tartotta a Mercedest az Ausztrál GP első edzésnapján. Bottasnak technikai hibák és egy pályaszéli kaland is becsúszott, ám a Mercedes gumijai nem hólyagosodnak.

Lewis Hamilton könnyedén tartotta az élen mindkét pénteki szabadedzésen a Mercedest Melbourne-ben. A világbajnok csapatnak sikerült megszüntetni a hátsó kerekek Barcelonában tapasztalt hólyagosodását, Hamilton pedig nagyon élvezte, hogy több kanyart is sima gázelvétellel tudott bevenni, ahol eddig fékeznie kellett.

– értékelte a futását Hamilton.

Hamilton pénteki legjobb ideje elmaradt a 2017-estől, de így is simán hozta az elsőséget Forrás: AFP/Glenn Nicholls

„Jól kezdtük a hétvégét, minden (rendszerellenőrzésre) sort kerítettünk. A második tréningre felzárkóztak mögém a többiek [Verstappen 0,127 másodpercre közelítette meg a Red Bull-lal az angolt], de ez így izgalmas. Nagyobb kihívás számomra az, hogy kifacsarjak még egy-két tizedet az autóból."

„Az Albert Park csodálatos hely, főleg, ha az idő is olyan szép, mint ma volt. Az biztos, hogy a Barcelonában tapasztalt gumihólyagosodást sikerült megszüntetnünk, így minden a megszokott rendben ment. Az autó gyorsabb, mint tavaly volt, ezért jobb érzés vezetni is.

– ujjongott Hamilton.

Bottas sokszor elfékezte magát, de az eredménylista 3. helye biztató a hétvégére Forrás: DPPI/dppi

Valtteri Bottasnak már nem alakult olyan simán a péntek, a finn pilótának az első tréningen a futóművel és a benzinfelvétellel is gondjai adódtak. Ennek ellenére úgy érzi, eredményes napot zárt.

„A második edzésen már sokkal jobb volt az autó, de még mindig nem hoztunk ki belőle mindent – értékelt Bottas, aki az FP2 elején kicsúszott a pályáról. – Köszönetet kell mondanom a csapatnak azért, hogy ilyen erősen kezdtük az idényt.

Ha száraz lesz a verseny, rengeteg hasznos adatot gyűjtöttünk hozzá a mai hosszú etapokon. Látjuk, hogy mivel itt sokkal melegebb van és a pálya aszfaltja is más, mint Barcelonában volt, [az autón] sok minden másképp viselkedik. Ma sokat tanultunk, és továbbra is tanulni fogunk" – fogalmazott a háromszoros GP-győztes.

A világbajnok még mindig kisfiús örömmel lelkesedik, ha gyorsabb az új autója, mint az előző volt Forrás: AFP/Paul Crock

A pilóták öbbségéhez hasonlóan Hamilton is esőre számít a hétvégén. „Úgy tudom, holnap és vasárnap is esni fog, ami

érdekes lesz, mert még nem vezettem az autót ezeken az esőgumikon"

– mondta a világbajnok.