Ricciardo már „látja” a Mercedest, de a Ferrarit nem

F1 Winter Testing in Barcelona - Day Two, Red Bull Racing, Daniel Ricciardo AUS
MONTMELO, SPAIN - MARCH 07: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during day two of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on March 7, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1UYQV6T911W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo nemcsak a leggyorsabb volt a szerdai teszten, de 165 körével az egyik legszorgalmasabb is. Az ausztrál szerint a Mercedes egy kicsivel a Red Bull előtt jár, a Ferrari helyzetét azonban egyelőre nem tudja felmérni.

Rendesen kitett magáért Daniel Ricciardo a barcelonai tesztelés hatodik napján. A Red Bull ausztrálja 1:18,047 perccel új nem hivatalos körrekordot futott a Circuit de Catalunyán, emellett 165 kört tett meg. Ez két okból is elismerésre méltó teljesítmény. Egyrészt, mert a Mercedes Hamiltonnal és Bottasszal jutott el 172 fordulóig, másrészt, mert

Ricciardo a hétvége óta megfázással küszködik, szerdán betegen vezette az RB14-est.

„Jó kis nap volt, de túléltem!" – idézte a fáradt ausztrált a Red Bull sajtóközleménye. „Nagyon optimista menetrendet tűztünk ki magunk elé, de minden feladatot sikerült elvégeznünk, elégedett vagyok.

Ricciardo szerdai pályacsúcsának értékét növeli, hogy betegen érte el Forrás: Red Bull Racing

"Ahogy telt az idő, egyre inkább megbíztam a kocsiban és ebben a pálya fokozódó tapadása is segített. Szerettem volna lemenni a köridőmmel 1:18 alá, de majd a versenyen!" – viccelődött Ricciardo.

A tesztet követő sajtótájékoztatón arról is megkérdezték, vajon lát-e esélyt arra, hogy a Red Bull dobogón végezzen az Ausztrál Nagydíjon. „Egy ilyen nap után azt mondanám, hogy közel vagyunk hozzá" – felelte Ricciardo a RACER-nek.

Elég erős a tempónk, úgy vélem, az idén sokkal közelebb leszünk hozzájuk, mint tavaly voltunk." Érthető Ricciardo óvatossága, a Ferrari ugyanis eddig még nem próbálta ki a Pirelli két leglágyabb (és leggyorsabb) keverékét.

Ricciardo szerint az RB14 egyensúlya rendben van, kigyorsítás alatt stabil az autó Forrás: DPPI/Florent Gooden

A 28 éves perthi pilóta az RB14 viselkedéséről is ejtett néhány szót. „Úgy érzem, az autó balansza hasonlít a tavalyihoz,

sikerült még jobbá tennünk az erősségeit, például a kigyorsítás alatti stabilitást. Az utolsó szektorban otthagytam egytizedet, amivel lemehettem volna 1:18 alá,

de az autó elég jól működik. A Mercedes még mindig a legerősebb, ha minden egyforma lenne [technikailag], még mindig ők volnának előnyben, de nem olyan nagyban [mint tavaly]. Eddig jól állunk" – jelentette ki Daniel Ricciardo.