Vágólapra másolva!
Két felemásra sikeredett F1-es szezon után Pascal Wehrlein visszatér eredeti közegébe, a DTM-be. A Mercedes német protezsáltja két tapasztalt F1-es tesztpilóta csapattársa lesz 2018-ban.

Ahogy arra már korábban utaltunk, a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) folytathatja pályafutását Pascal Wehrlein. A Mercedes 23 éves protezsáltja 2016-ban a Manor, 2017-ben a Sauber F1-es csapatánál versenyzett, ez idő alatt 6 pontot gyűjtött. Néhány nagydíjon megmutatta, hogy van benne fantázia, ám összességében

nem nyújtott elég meggyőző teljesítményt ahhoz, hogy a svájci gárda megtartsa 2018-ra.

Wehrlein egy pontot szerzett a Manornak 2016-ban, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy az F1-ben tartsák a csapatot Forrás: DPPI/Frederic Le Floc'h

A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff már tavaly decemberben, a Sauber-Alfa Romeo megállapodás megkötése után kijelentette:

Jelenleg elég sanyarú a helyzet a szabad [F1-es] üléseket illetően, de neki továbbra is lesz helye a Mercedes-családban." Wolff tartotta a szavát, Wehrlein visszakerült a csillagosok DTM-csapatába, amellyel három éve megnyerte a bajnokságot.

– idézi a 23 éves németet a Mercedes sajtóközleménye.

Tavaly a 23 évs német szerezte a Sauber összes pontját, de az Alfa Romeo érkezése miatt a svájciak a Ferrari által pártfogolt Leclerc-nek szavaztak bizalmat helyette Forrás: AFP/Alexander Nemenov

„Az utolsó ottani szereplésem, a 2015-ös hockenheimi idényzáró futam óta rengeteg változás történt a bajnokságban, de nem ijedek meg a kihívásoktól; alig várom az első alkalmat, amikor kihajthatok a pályára az AMG C-Klasse DTM-mel."

Wehrlein két másik F1-es tesztpilóta, Gary Paffett (McLaren) és Paul di Resta (Williams) csapattársa lesz. A Mercedes idén utoljára indul a Német Túraautó-bajnokságban, 2019-től ugyanis az elektromos autók világbajnokságába, a Formula–E-be költözteti át csapatát.