Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg és Szergej Szirotkin csapattársak voltak a Renault-nál, mígnem az oroszt leszerződtette a Williams erre az évre. Szirotkin annyira peches volt, hogy a német megsajnálta és megígérte neki: egyszer kérhet tőle egy szívességet a pályán.

A Renault-nál a második idényét kezdő Nico Hülkenberg és a Williams új orosz pilótája, Szergej Szirotkin tavaly egy ideig csapattársak voltak a francia gárdánál. A német versenyzőként, az orosz fejlesztőpilótaként kereste a kenyerét. Mielőtt meggyőzte volna a Williams döntéshozóit az abu-dzabi gumiteszten, Szirotkin hat F1-es nagydíj pénteki szabadedzésén vezethette az R.S.17-est.

Vagyis, inkább csak vezethette volna, mert szinte mindig történt valami váratlan: hol az időjárás akadályozta a normális munkát, máskor pedig technikai hibák gátolták meg Szirotkint abban, hogy gyarapítsa az F1-es tapasztalatait. Hülkenberg úgy megsajnálta, hogy megígérte neki: számíthat rá, hogy egyszer felvezeti egy edzéskörön.

Hülkenberget az egyik Haas-Ferrari követi a Hungaroringen. A német hasonló felvezetést ígért Szirotkinnak is Forrás: DPPI/Frederic Le Floc'h

„Nico gratulált a Williams-szerződésemhez" – árulta el Szirotkin az orosz Szport FM rádióban.

Január közepén, amikor a Williams bejelentette Szirotkin leszerződtetését, a két pilóta sms-eket váltott. „Tényleg üzent nekem. Azt írta, most már betarthatom ígéretemet,

Nem mondanám, hogy jó barátok vagyunk, de rendszeresen üzenünk egymásnak" – mesélte Hülkenberg a Motorsport-Total.com-nak.

Hülkenberg (bal szélen), Jolyon Palmer és Szirotkin (jobbra) a Renault tavalyi bemutatóján Forrás: Farkas Péter - Origo

„[Szirotkin] jó srác, két lábbal áll a földön és nagyon keményen dolgozik. Csak nagyon peches. Amikor rá került volna a sor [a pénteki szabadedzésen], vagy az idő romlott el, vagy műszaki gondja adódott. Mindig volt valami, ezért egy picit megsajnáltam. Nem tudta megmutatni a valódi képességeit" – tette hozzá a Renault német versenyzője.

Hülkenberg egyébként „elég tehetséges" versenyzőnek tartja Szirotkint,

aki „teljesen megérdemelte" a Williams pilótaülését.