Ricciardónak meg kell vernie Verstappent, a többi jön magától

Forma-1, Max Verstappen, Daniel Ricciardo
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing at their fanzone appearance after qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2017 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Csapattársa, Max Verstappen legyőzésére kell koncentrálnia Daniel Ricciardónak, és a jövője „magától" megoldódik. Ezt tanácsolja honfitársának Mark Webber, aki szerint a Mercedes hat-hét versenyt ad Bottasnak, ennyi idő alatt eldöntik, szükségük van-e az ausztrálra.

Daniel Ricciardo pályafutása útkereszteződéshez érkezett. A széles mosolyáról híres ausztrál elvileg jól érzi magát a Red Bullnál, ám amióta Max Verstappen lett a csapattársa, a Milton Keynes-i csapatnál érzékelhető egyfajta eltolódás a jövő emberének tartott holland felé.

Közben a hírek arról szólnak, hogy a Mercedes is érdeklődik Ricciardo iránt.


Az Autosport megkérdezte erről Mark Webber véleményét, aki a múlt hétvégén Ausztrália híres hosszú távú autóversenyén, a Bathursti 12 óráson vendégeskedett, és aki hosszú pályafutása során hét évet húzott le a Red Bull Racingnél.

Verstappen és Ricciardo békésen szelfizik a Mexikói Nagydíj előtt. Az idei szezon vízválasztó lesz az ausztrál számára Forrás: AFP/Getty Images/Mark Thompson

„A legjobb dolog, amit [Ricciardo] tehet az, ha megveri Maxot. Ezzel ő is tisztában van és mindent meg fog tenni, hogy így legyen.

– érvelt Webber.

A kilencszeres futamgyőztes ausztrál szerint a Mercedes is nagyjából ennyi időt szán arra, hogy eldöntse, megtartja-e Valtteri Bottast, vagy a gyors ausztrált szerződteti inkább 2019-re. „Nem hiszem, hogy a Mercedes elkapkodná a döntést.

[Az idei év végére] mindketten szabad ügynökök lesznek, lesz esély a pilótacserére. De ha [Ricciardo] megveri Maxot és a Red Bull újra szárnyalni fog, miért hagyná el a csapatot?" – vetette fel Mark Webber.

Webber készíthette az interjút a győztes Ricciardóval a 2014-es Belga Nagydíj után, és az ausztrál hagyományként elterjedt shoey-t sem úszta meg Forrás: Red Bull/Getty Images/Mark Thompson

Webber jól tudja, mit beszél, hiszen

hét évig versenyzett a Red Bullnál és ez alatt megtanulta, milyen elvek és motivációk működtetik az F1-es csapatot. Ebből öt évig volt az akkori feltörekvő csillag, Sebastian Vettel csapattársa,

így az ausztrál azt is tudja, milyen helyzetben van most Ricciardo.

„Nem hinném, hogy Dant [Ricciardót] túlságosan érdekelné, milyen színű autót vezet. Ő csak győzni akar. De ezt a legnehezebb elérni, pláne a sorozatos győzelmeket nem adják ingyen.

– véli Mark Webber.

A Red Bull fogadkozik, hogy idén már Melbourne-től kezdve odapörköl az ellenfelek orra alá. Ha Ricciardo szezonjának első harmada jól sikerül, maradhat a bikásoknál Forrás: Red Bull/Getty Images/Mark Thompson

„A Red Bull mindig annak a pilótának az oldalára áll, aki jobban végzi a dolgát és vezeti a bajnokságot. Danielnek ilyen szempontból jók az esélyei, hiszen ő a Red Bull »terméke« [saját nevelése]. Nem hinném, hogy Helmut [Marko] csalódott lenne, ha Ricciardo világbajnok lenne, de ő Maxot is nagyon szereti. És itt jön a nagy kérdés: hová fér be Carlos [Sainz Junior]? Ő Carlost is imádja. Ezt a kérdést Helmutnak kell eldöntenie" – véli Mark Webber.