Szimulátorral randalírozott, kizárták az egykori F1-es pilótát

Global RallyCross Championship, Scott Speed, Atlantic City 2017
Scott Speed wins at Red Bull Global Rallycross in Atlantic City, NJ on August 12, 2017 // Larry Chen / Red Bull Content Pool // AP-1SWHQXVK51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Scott Speed felbosszantotta magát az iRacing online bajnokságban és szándékosan baleseteket okozott. Ezt a játékot komolyan veszik és kizárták a versenyzőt.

Manapság sokan még mindig komolytannak tartják a különböző autószimulátorokat, de akadnak versenyszerűen működő online bajnokságok, köztük az iRacing.com különböző sorozatai is. Ezekben igen szigorúan veszik a futamok lebonyolítását, sportfelügyelők is biztosítják a sportszerűséget így nem jellemző, hogy a résztvevők felelőtlenül viselkednek a virtuális pályákon.

Az iRacing különböző sorozataiban profi pilóták is megfordulnak, a teljesség igénye nélkül feltűnt már Rubens Barrichello, Daniel Abt (Formula E) és Nicky Catsburg (WTCC), a korábbi F1-es pilóta, Scott Speed pedig nemrég botrányba is keveredett azzal, hogy fejét vesztve szándékosan baleseteket okozott a futamokon.

Scott Speed úgy versenyzett, mintha a GTA-val bohóckodna Forrás: Larry Chen / Red Bull Content Pool/Larry Chen

Speed 2006-ban az első amerikai pilóta lett, aki Michael Andretti 1993-as távozása után versenyzői ülést kapott az F1-ben, de a Toro Rossóval csak az összetett 20. helyén végzett és a 2007-es szezon derekán le is cserélték őt az akkor újonc Sebastian Vettelre. Speed később a NASCAR-ban és a Formula E-ben is megfordult, de

legnagyobb sikereit a Global RallyCross Championshipben érte el, ahol 2015 óta zsinórban három bajnoki címet ért el.

Rutinos versenyző létére azonban Speed mégis úgy gondolhatta, jó ötlet, ha többször is megpróbálja kiütni egy ellenfelét, Jake Hewlettet egy online Porsche 911 márkakupa futamon, a Nürburgringen. Speed a rózsaszín autóban a feltöltött videók szerint többször is neki akart menni Hewlettnek. A 2. körben a vezetésért csatáztak, ráadásul az incidenseket ezrek látták élőben, mert Hewlett a Twitch nevű videós platform egyik közvetítő partnere.

A cikk a videók alatt folytatódik

A Drive kérdésére az iRacing érdemben nem kommentálta a történteket, Speed viszont megerősítette nekik, hogy eltiltották a viselkedése miatt, bár utalt arra, hogy ő csak törlesztett korábbi sérelmekért.

„Én személy szerint nem mártanék be egy srácot azért, mert visszaadja a kölcsönt azután, hogy szándékosan kiütöttem őt az élről. Ez azonban az én véleményem és elfogadom, hogy ez nem megfelelő mértékű tisztelet az iRacing felé, ami helytelen. Tisztelettel bocsánatot kérek” – nyilatkozta Speed, aki 7500 dollárért (kb. 1,87 millió forint) el is adta a számítógép konfigurációját a Facebookon.