Alonso: Räikkönennel nehéz bármiről is beszélni

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Abu-dzabi Nagydíj 2016
McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso (L) and Scuderia Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen wave from the track ahead of the start of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 27, 2016. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnokot az Indianapolis 500 és a daytonai 24 órás verseny után a NASCAR is érdekelheti, de nem a korábbi csapattársától kérne tanácsot, ha komolyan venné a szereplést.

Újabb kalandba indul a hétvégén Fernando Alonso, miután főnöke, Zak Brown csapatával, a United Autosportsszal részt vesz a daytonai 24 órás versenyen. Az autó teljesítménye miatt nem valószínű, hogy a győzelemért küzdhet majd a váltótársaival karöltve, ez azonban nem tántorítja el Alonsót attól, hogy rajongjon a daytonai pályáért és akár az ottani NASCAR szereplésen is elgondolkozzon.

Alonso a világ egyik legjobb versenyének nevezte a daytonai 500 mérföldes NASCAR futamot, de a sorozatot nagyon különlegesnek is tartja. „Ott a vezetési technika dönt. Ha a NASCAR-ban versenyeznék, hiányozna a készségeim közül a forgalom menedzselése, a szélárnyékozás, hogy mikor kell nyomni vagy az egyik ívről a másikra váltani” – ismerte el az Autosportnak.

Räikkönen a 15-ös rajtszámú Toyotát vezette a Charlotte Motor Speedway-en Forrás: AFP/2011 Getty Images/Drew Hallowell

A kétszeres világbajnok úgy vélte, nagy tapasztalatra lenne szüksége és nem biztos abban, hogy van még elég ideje a pályafutása során, de szívesen részt venne egy NASCAR teszten. Kérdésre válaszolva elárulta, nem korábbi csapattársához, Kimi Räikkönenhez fordulna tanácsért, pedig a finn pilóta 1-1 futamot teljesített a NASCAR Camping World Truck Series-ben és a Nationwide Series-ben is.

– mondta Alonso, majd kijelentette, meglepte és örömmel fogadja, hogy a közönség is annyira érdeklődik a versenyzői kalandjai iránt, mint ő. Leszögezte, semmi sem kötelezi arra, hogy szabadság helyett rajthoz álljon, de elárulta, imádja a versenyzést és úgy vélte, a közönség is rajong az erőfeszítésekért, amiket a különböző sorozatokban tesz.

Nem Alonso az egyetlen F1-es pilóta, aki érdeklődik az amerikai NASCAR-sorozatok iránt. Korábban Romain Grosjean is említette, hogy kipróbálná a stock car versenyzést (bár lehet, hogy csak a Haas csapatfőnöke iránti udvariasságból beszélt) és Daniel Ricciardo sem rejtette véka alá, hogy nagy rajongója ennek a versenyzési formának, különösen az Earnhardt család sarjainak.

Ricciardo tavaly az USA Nagydíj apropóján ellátogatott a Monster Energy Cup Series texasi futamára, ahol a visszavonulása előtt találkozott Dale Earnhardt Jr-ral és elárulta, szívesen tesztelne is.

„Ha Dale írna egy üzenetet, hogy ugorjak át a holtszezonban egy tesztre, imádnám, csak azért, hogy megtapasztaljam, milyen ez. Az viszont biztos, hogy belátható ideig még mindig az F1-ben maradok” – ismerte el az NBC Sportsnak. Ricciardo a Cup Series-ben versenyző Chase Elliottnak köszönhetően egyelőre a sisakcseréig jutott Earnhardt Jr-ral.