Vágólapra másolva!
Februárhoz közeledve egyre több hír szól az F1-es autóbemutatók időpontjáról. Hiába tűzte ki a Mercedes a Ferrarival egy napra az idei autója leleplezését, a Renault mindkét riválisát megelőzheti.

Hiába tűzte ki a Mercedes a Ferrarival egy napra az idei autója leleplezését, úgy tűnik, a Renault „surranópályán" megelőzi mindkét riválisát. A világbajnok istálló február 22-re, Silverstone-ba időzítette idei versenygépe, a W09 Hybrid bemutatóját, egy napon a Ferrarival, akik az interneten mutatják be 2018-as versenyautójukat.

A franciák az elmúlt években hagyományt teremtettek a korai F1-es bemutatókból (a kép illusztráció) Forrás: Renault F1

Az Auto, Motor und Sport úgy tudja, hogy

a Renault – szokásához híven – mindenki másnál korábban, már február 20-án leleplezheti az R.S.18 névre keresztelt idei autóját,

illetve a csapat megújult színvilágát. Sőt, a német szaklapnak tudomása van egy olyan istállóról, akik még korábban lepleznék le idei autójukat. Jelenleg a Red Bull, a Williams, Haas és a Sauber-Alfa Romeo adós még a 2018-as bemutató dátumával.

Közben a Renault Sport bejelentette, hogy spanyol pilótája,

Carlos Sainz Jr. részt vesz a Monte-Carlo ralin.

Igaz, nem versenyzőként, hanem a pályanyitó VIP autó, egy Renault Mégane R.S. kormányánál, amellyel a 23 éves spanyol a verseny zárószakaszán, az úgynevezett power stage-en csapat majd végig.