Vágólapra másolva!
A svájci Alpokban rendezett gokartversenyt a Ferrari egyik szponzora. Két amatőr és két haladó pilóta mellé Kimi Räikkönent hívták meglepetésvendégnek. 

Igen nehéz olyan promóciós eseményt kitalálni, ami testhezálló Kimi Räikkönen számára, de lehetséges, hogy a Ferrari egyik szponzora, a Shell megtalálta a neki megfelelő feladatot. Gokartozni hívták a finn pilótát a svájci Alpokba, ahogy két kezdő és két haladó ellenfelét is meglepték a 2007-es világbajnok érkezésével. Nem is fukarkodtak a lelkesedéssel.

„Nagyon menő volt Kimivel találkozni.” „Nagyszerű érzés volt.” „Teljesen megdöbbentett, aztán csodálatos volt versenyezni is vele” – emlegették a résztvevők. –

„Annyira mókás egymás és Kimi ellen küzdeni!” „Figyeltem az íveit, őrületes volt.” „Néhány alkalommal megpördültem, de az ember aztán magabiztosabb lesz.” „Kimi persze lesöpört minket” – folytatták.

Räikkönen természetesen az alkalmi ellenfelei mögött kezdte meg a futamot, de a papírforma szerint a kockás zászlót már az élen érte el. Utána hozta a formáját, amikor beszélgetni próbáltak vele, ő csak sétált tovább, bár a jelenetet valószínűleg megrendezték.

A finn pilóta az emberek után egy drónnal is „megmérkőzött” és úgy tűnt, ismét ő volt a gyorsabb.

A Shellnél nem aprózták el, ha már sikerült Räikkönent megszerezni a rendezvényükre, forgattak egy 360 fokos videót is a gokartjára szerelt fedélzeti kamerával. A nyilak vagy az okostelefon mozgásérzékelőjét használva így bárki szabadon nézelődhet, miközben a finn pilóta a festői környezetben száguld.