Bizonyítana idén Pérez, hogy jövőre feljebb léphessen

F1 - SINGAPORE GRAND PRIX 2017 Auto CAR F1 formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GRAND PRIX Motorsport RACE SEPTEMBER SEPTEMBRE SINGAPOUR WORLD CHAMPIONSHIP PEREZ Sergio (mex) Force India VJM10, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, S
PEREZ Sergio (mex) Force India VJM10, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 14 to 17 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Vízválasztó év lesz Sergio Pérez számára a 2018-as, ha feljebb akar lépni egy nagyobb csapathoz. A mexikóinak egyszer már megadatott, hogy McLarent vezessen, de utólag látja: nem állt még készen a feladatra.

Sergio Pérez neve akkor került fel az F1 térképére, amikor 2012-ben két második és egy 3. helyet szerzett a Sauber-Ferrarival, a Maláj Nagydíjat pedig majdnem megnyerte Fernando Alonsóval szemben.

Két szupercsapat, a Ferrari és a McLaren versengett érte, ő végül a wokingiak ajánlatát fogadta el.

Jenson Button csapattársaként azonban sem sok esélye volt, pláne, hogy a McLaren 2013-ban leszállóágba került, így egyetlen szezon után tovább kellett állnia a Force Indiához, ahol azóta is versenyez.

Pérez idén az ötödik szezonját kezdi meg a Force Indiánál és tudja: jól kell mennie, ha 2019-ben feljebb szeretne lépni Forrás: DPPI/Florent Gooden

Pérez 2016-ban – eddigi legjobb eredményével – 7. lett a pontversenyben, és tavaly is meg tudta verni csapattársát, Esteban Ocont. A 27 éves mexikói az ötödik idényét kezdi meg a Force Indiánál és tudja: 2018 lehet az utolsó esélye, ha ismét egy nagy csapatnál szeretne villogni.

„Nagyon fontos év lesz ez számomra.

– mondta Pérez a Motorsport.com-nak. – Úgy vélem, az F1-ben mindenki [a csapatfőnökök] folyamatosan figyeli az ember teljesítményét, nem csak egy futamon vagy egy szezonban, hanem minden évben. Ha megnézzük, amit elmúlt években letettem az asztalra, azt hiszem, jó helyzetben vagyok."

Pérez úgy véli, ha 2018-ban is jól fog vezetni, akkor lesz lehetősége az előrelépésre. „Ha megérkezik a megfelelő lehetőség, én készen állok rá.

A mexikói úgy érzi, túl korán jott a lehetőség a McLarennel, de már készen áll, hogy feljebb lépjen Forrás: AFP/Picture-Alliance/Hoch Zwei

A mexikói úgy látja, a mclarenes lehetőség túl korán jött 2013-ban, még egy évig "tanulnia" kellett volna, hogy alaposan felkészülhessen egy nagycsapat jelentette kíhívásokra.

„Azt hiszem, túl korán kerültem a McLarenhez, akkor nem álltam még készen a feladatra. Ugyanakkor

az ilyen lehetőségek nem ok nélkül adódnak: azért hívtak, mert remekül versenyeztem.

Szükségem lett volna még egy évre a Saubernál, de ez így alakult. Annak a [mclarenes] idénynek köszönhetően lettem az a versenyző, aki vagyok."

Pérez idén továbbra is Esteban Oconnal az oldalán folytatja a Force Indiánál, amelynek célja a konstruktőri 4. hely megtartása.