Vágólapra másolva!
A McLaren ügyvezetője szerint nagy kár lenne, ha Lewis Hamilton végleg hátat fordítana a közösségi médiának. Zak Brown úgy vélte, túl sok bírálat éri a négyszeres világbajnokot.

Miközben egyre több jelenlegi és egykori F1-es pilóta fokozza a jelenlétét a közösségi médiában, Lewis Hamilton karácsony után váratlanul törölte a tartalmait az Instagramról és a Twitterről. Néhány nappal korábban a négyszeres világbajnok bocsánatot kért egy videója miatt, de a szűkszavúan nyilatkozó tanácsadói szerint csak „szünetet tart” a közösségi médiában.

A Mercedes a Reuters megkeresésére hivatalosan nem kommentálta az ügyet, de a csapat egy név nélkül nyilatkozó tagja szerint „csak egy kis higiéniára” és tiszta lapra volt szükség a következő szezon kezdete előtt. Az előre kitervelt törlést Hamilton hátországa is megemlítette a BBC-nek, ő maga azonban továbbra sem foglalt állást az ügyben.

Nagy az érdeklődés Hamilton iránt Forrás: Daimler AG/Daimler AG

Az F1 egyik legismertebb marketingszakembere, egyben a McLaren ügyvezetője, Zak Brown reméli, hogy Hamilton nem tűnik el végleg az internetről. „Úgy tűnik, a visszacsatolások mértéke annyira felbosszantotta őt, hogy úgy döntött, akkor inkább nem is csinál semmit – idézte a Reuters. – Ez nagy kár azoknak a rajongóknak, akik imádják Lewist, és akiket érdekel, hogy mi van vele.”

Hamilton az F1 egyik legellentmondásosabb karaktere, hiszen az eredményei révén már a sportág történetének egyik legsikeresebb tagja, a nyilvános szereplései, az érdeklődése és a megnyilatkozásai 2013 óta gyakran vitákat generálnak. Ő maga is többször konfliktusba keveredett már és magyarázkodnia kellett, de általában azt mondta, nem akarja, hogy korlátok közé szorítsák őt.

– tette hozzá Brown, aki lényegében Hamilton egyik legnagyobb mecénását és korábbi csapatfőnökét, Ron Dennist váltotta a McLarennél. Dennis a BBC értesülése szerint pénteken hatalmas búcsúfogadást szervezett, amiről a fotózási tilalom miatt egyelőre igen kevés részlet szivárgott ki. Lewis Hamilton öccse, Nicolas ott volt, de bátyja részvételéről egyelőre nincs hír.

„A McLaren korábbi főnöke búcsúpartit rendez péntek este a Royal Albert Hallban. Mindenkit meghívott, akivel valaha is együtt dolgozott a McLarennél, plusz néhány magas beosztású személyiséget. A szórakoztatást a Cirque du Soleil egyedi fellépése adja, a számlát Ron Dennis állja” – írta Andrew Benson, a BBC tudósítója.