Hamilton csak szünetet tart a közösségi médiában?

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, iPhone
Formula One racer Lewis Hamilton looks at his iPhone while attending a press conference on the occasion of the start of the new racing season in Fellbach, Germany, 11 March 2016. Photo: Marijan Murat/dpa
Vágólapra másolva!
Még mindig csak találgatni lehet, hogy Lewis Hamilton miért radírozta le a tartalmait az Instagramról és a Twitterről, de a britek már aggódnak, hogy ez a sportteljesítményére is kihat majd.

Karácsony után Lewis Hamilton váratlanul törölte a képeit az Instagramról és a bejegyzéseit a Twitterről, de az egyenként több, mint 5 millió felhasználóval büszkélkedő követőbázisát megtartotta. Rögtön találgatások indultak, hogy a lépését egy karácsonyi videója miatt kapott bírálatok váltották ki, de Hamilton a később törölt bocsánatkéréstől eltekintve nem foglalt állást.

Most a BBC kisebb oknyomozásba kezdett, hogy kiderüljön, Hamilton miért tűnt el a közösségi médiából, de riporterük sem tudott egyértelmű magyarázatot találni, a brit pilóta belső köreiből csak annyit tudtak meg, hogy a tanácsadóival már előre kitervelhették a felületek megtisztítását, így 2018-ban tiszta lappal kezdhetnek.

Össze van nőve a telefonjával Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marijan Murat

„Nincs hozzáfűzni valónk erről – közölte Hamilton egyik tanácsadója a BBC-vel. – Egyáltalán nem gondoljuk, hogy hírértékű az, ha valaki szünetet tart a közösségi médiában a szabadsága alatt” – tette hozzá. Hamilton mindazonáltal nem csupán szünetet tart, hanem még az online múltját is kiradírozta, de még mindig csak találgatni lehet, hogy miért.

A BBC már attól tart, hogy ez Hamilton idei felkészülését is befolyásolhatja,

hiszen, ha nem tisztázzák addig az ügyet, a világbajnoki címvédő első sajtótájékoztatóin biztosan kérdéseket intéznek majd felé ezzel kapcsolatban. Hamilton ekkor is választhat majd, hogy egyértelműen lezárja a témát vagy kitér előle, ekkor viszont elhúzódhat a bizonytalanság. Korábban volt már példa arra, hogy Hamilton összeveszett az újságírókkal a közösségi média miatt.

Miközben Hamilton leépítette az online jelenlétét, jelenlegi és korábbi kollégái fokozzák az aktivitásukat a közösségi médiában. A nyilvánosságot híresen kerülő Kimi Räikkönen már hat posztot és több sztorit is feltett a hivatalos Instagram-csatornájára és néhány hét alatt 345 ezer követőt gyűjtött és Nico Rosberg után Jenson Button is vlogot indított.

A Mercedes továbbra is posztol Hamiltonról,

videóklippel köszöntötték a 33 születésnapja alkalmából és a világbajnoki ünnepléséről is megjelentettek egy videót. Érdekesség, hogy Hamilton tavaly az Instagramon pályázatot hirdetett a 2017-es sisakfestésének elkészítéséhez, az idén Valtteri Bottas próbálkozik ugyanezzel.