A Red Bullnál nem lenne akkora balhé, mint Hamilton és Rosberg között

Forma-1, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Red Bull Racing, Japán Nagydíj
Australian Daniel Ricciardo (L) and Dutch Max Emilian Verstappen, drivers of the Red Bull Racing Formula One Team, pose during a press conference in Shibuya in Tokyo on Oct.3, 2017, prior to the Formula 1 Japanese Grand Prix race. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Max Verstappen szeretné, ha Daniel Ricciardo maradna a csapattársa és az ausztrál is úgy véli, fiatal csapattársa már sokkal tisztelettudóbb a korábbiaknál.

Robbanásra vár a közvélemény a Red Bull pilótapárosa között, mivel az ifjú Max Verstappen és a rutinosabb Daniel Ricciardo is arra vár, hogy végre olyan autót kapjanak, amivel a világbajnoki címért küzdhetnek. A két pilóta eddig ritkán esett egymás torkának a pályán, de a 2016-os Malajziai Nagydíjon megvívtak már egymással, a tavalyi Magyar Nagydíjon pedig össze is ütköztek.

Verstappen nemrég meghosszabbította a szerződését a Red Bull csapatával, Ricciardo viszont egyelőre nem kötelezte el magát a 2018-as szezonon túlra, és elképzelhető, hogy a Ferrarinál folytatja a pályafutását, sőt, a Mercedesnél is felszabadulhat egy ülés. A holland tinédzser azonban szeretné, ha Ricciardo a Red Bullnál maradna.

Egyelőre jól megvannak egymással Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoko Miwa

„Nagyon tiszteljük egymást, pedig igazából nem sok közöm volt a csapattársaimhoz az eddigi pályafutásom során. Daniel még akkor is remek srác, ha mindent beleadunk és keményen csatázunk egymással a pályán. Még ezt is nagyon élvezzük. Remélem, hogy még nagyon sokáig csapattársak leszünk – mondta a Speed Weeknek.

Ricciardo is úgy érzi, hogy Verstappen már sokkal tiszteletteljesebb, ehhez azonban egy konfliktus is kellett köztük.

„Budapesten betelt a pohár, az olyan tesztféle volt – utalt a tavalyi balesetükre az Autosportnak. – Szerencsére jól kezelte a helyzetet, bocsánatot kért és megtette, amit tennie kellett. Sokkal jobban tiszteljük már egymást, Max is sokkal érettebb lett a pályán és azon kívül is. Ésszerűbben cselekszik, de már kevésbé figyelik minden lépését. Úgy érzem, az ellenfeleit is kissé jobban tiszteli.”

Ricciardo nem tart attól, hogy megromlana a viszonyuk, ha megnőne a tét. „Találnánk megoldást, ez kellemes probléma lenne. Inkább szeretnék egy kis súrlódást, mint küzdenék a 6. helyért feszültség nélkül. Nem hiszem, hogy valaha is eljutnánk arra a pontra, amire Lewis [Hamilton] és Nico [Rosberg]” – tette hozzá Ricciardo.

Ricciardo és Verstappen is egyetértett abban, hogy a csapaton belüli béke érdekében őszintének kell lenniük saját magukhoz és egymáshoz is.

„Amikor ő nyert, elismertem, hogy aznap ő volt a jobb pilóta. Ennyi az egész. Az ember csak gondokat okoz, ha elkezdi mondogatni, hogy ez azért volt, mert [például] a csapat jobb motort adott neki” – mondta Ricciardo. Verstappen hozzátette: „El kell fogadni, ha valaki más gyorsabb és szerintem ezt mi meg tudjuk tenni. Nagyon fontos, hogy elismerjük, ha a másik megérdemli a sikert.”