Vágólapra másolva!
Késői érkezése ellenére Carlos Sainz Jr. javaslatait is figyelembe vette 2018-as autója tervezésekor a Renault. A gárda célja, hogy a legtöbb kilométert megtett három csapat között zárja a téli tesztelést.

Ahogy azt a Renault gyári csapatától megszokhattuk, egyre magasabbra teszik a lécet az új versenyidény előtt. A 2017-re kitűzött konstruktőri 6. hely megszerzése után a francia-brit gárda új célja, hogy a legtöbb kilométert megtett három csapat között zárják a téli tesztidényt.

„Amikor egész télen több mint ezer ember dolgozik megállás nélkül azon, hogy egy jobb autót, jobb motort építsen a következő szezonra, motivációs szempontból fontos a magasabb célok kitűzése" – jelentette ki Cyril Abiteboul, a sárgák csapatfőnöke a Motorsport-Total.com honlapnak.

Sainz Jr. ugyan későn érkezett, de tele hasznos ötletekkel a Renault számára Forrás: Renault Sport/XPBimages

Hozzátette: „A világbajnoksággal kapcsolatban még nem tűztünk ki célt,

Ezen a téren bőven van hova fejlődniük a franciáknak, a 2017-es téli szezonban ugyanis nyolc tesztnap során mindössze 2779 kilométert tettek meg, amivel csak a Toro Rossót és a McLarent tudták megelőzni. A téli tesztek legszorgalmasabb csapata, a Mercedes ez idő alatt 5102 km-t teljesített.

Abiteboul azt is elárulta, hogy mérnökeik kikérték az idei szezon

utolsó négy futamára érkezett Carlos Sainz tanácsait, és fel is használták azokat az új F1-es masina tervezése során.

„[Carlos] tele volt ötletekkel, tett néhány nagyon hasznos észrevételt a 2018-as autóval kapcsolatban. Carlos pontosan megértette az autónk jellegzetességeit. Egy olyan szerencsés pillanatban érkezett hozzánk, amikor még nem döntöttünk el mindent [a jövő évi fejlesztések irányával kapcsolatban], ezért

– mondta a francia csapatvezető a Speedweek-nek.

A Renault-nál töltött eddigi négy verseny alatt Sainz méltó ellenfele volt Hülkenbergnek Forrás: Renault Sport/XPBimages

„Örülünk, hogy a sorainkban tudhatjuk" – tette hozzá Cyril Abiteboul.

Sainz csapattársa jövőre is a német Nico Hülkenberg lesz, aki a spanyolhoz hasonlóan első dobogójára vadászik a Formula-1-ben. Az első téli tesztelésre 2018. február 26. és március 1. között kerül sor Barcelonában.