Vágólapra másolva!
A német RTL televízió a napokban erősítette meg, hogy jövőre számít Nico Rosbergre az F1-es közvetítések során. Ám a Mercedes egyelőre hallgat arról, meghosszabbítják-e a 2016-os világbajnok márkanagyköveti szerződését.

Friss hangot hozott Nico Rosberg a német RTL Formula-1-es közvetítésébe az Abu-dzabi Nagydíjon, a csatorna felmérése szerint a harmatgyenge verseny ellenére 18 százalékkal többen nézték az idényzárót, mint egy évvel korábban.

Az F1-es közvetítések németországi földi terjesztésre vonatkozó jogokat újabb három évre megvásárló német adó a héten bejelentette: állandó szakértőként továbbra is számít Nico Rosbergre, aki bő egy éve még aktív versenyző volt, ezért aktuálisabb háttér-információkat tud átadni a nézőknek, mint elődje, a képernyőről most visszavonult Niki Lauda.

Nico Rosberg civilben, az RTL szakértőjeként tér vissza az F1-es paddockba Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Gollnow

Ugyanakkor kétségek vetődtek fel Rosberg pártatlanságával kapcsolatban,

mivel a 2016-os év világbajnoka egyben a Daimler-Benz konszern nagykövete is.

„A márkanagyköveti szerződésem az év végével lejár, így teljesen független szakértő leszek" – nyilatkozta Rosberg a Bildnek. „Az is lehet, hogy jövőre is én leszek a Daimler egyik arca, de ez

– tette hozzá a 32 éves expilóta.

Rosberg igyekszik megnyugtatni a kétkedőket, nem lesz a Mercedes szócsöve a kamerák előtt Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Rosberg emlékeztetett: Niki Lauda is a Mercedes F1-es csapatának egyik vezetőjeként végezte szakkommentátori feladatát és tudott kritikusan állást foglalni, akár a saját csapatával szemben is.

Nico Rosberg büszke arra, hogy egy szép családi hagyományt vihet tovább. Lauda előtt ugyanis apja, az 1982-es világbajnok Keke Rosberg végezte a Formula–1-es szakkommentátori feladatokat az RTL-nél.