Hamilton más ember az Instagramon, és más az autóban

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Abu-dzabi Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton attends the drivers press conference ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 23, 201 / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Mercedes technikai igazgatója nem győzte dicsérni a négyszeres világbajnok Lewis Hamiltont. James Allisont emberileg is lenyűgözte a honfitársa.

Érdekes csere történt a Mercedes menedzsmentjében az idei szezon elején, hiszen James Allisont nevezték ki technikai igazgatónak, miután az előző néhány évet a Ferrarinál töltötte, egyebek mellett a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel munkatársaként. Allison az idén viszont már Lewis Hamilton újabb trófeájáért dolgozhatott, és meg is nyerték azt.

„Képzelhetik, hogy sokkal több a közös vonása a többi nagy bajnokkal, mint különbség köztük – idézték Allisont az Autosport versenyzői rangsorában. – Noha már a legtöbb örökranglista élén van, még mindig megdöbbentően éhes a győzelemre” – vélte.

A pályán az idén is nagyon sikeres volt Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Allison már több világbajnokkal dolgozott együtt, és úgy véli, pilótaként Hamilton legemlékezetesebb tulajdonsága a nyers tempója. Szerinte „nem lehet ennyi pole pozíciót szerezni anélkül, hogy az embernek ne legyen igen különleges érzéke az autó vezetéséhez.” Megjegyezte, remek szakemberekkel dolgozik együtt, de Hamiltont szombatonként utolérhetetlennek tartja.

„Dolgoztam már olyan pilótákkal, akik kiborulnak, ha elszúrnak valamit, de Lewis nem ilyen – árulta el. – Az idén többször előfordult, hogy mi rontottunk el valamit, különösen a fejtámlás ügyben, Bakuban, de teljesen nyugodt maradt, még akkor is, ha ezzel sok pontot vesztett.”

Hamilton addig nem hibázott, amíg világbajnok nem lett, a Mercedesnél akadtak gondok, például Bakuban Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Ausztriában ugyanez volt a helyzet, amikor arra kértük, hogy fogadjon el rajtbüntetést a sebességváltó cseréje miatt. Ez nem befolyásolta a hozzáállását a hétvégéhez. Jól jön, ha az ember ilyen versenyzővel dolgozhat” – magyarázta Allison, aki úgy érzi, Hamilton emberként is lenyűgöző személyiség.

„Az elmúlt évek összes nagy bajnoka tett valami rosszat a pályán, amiket hajlamosak vagyunk megbocsátani nekik, mert ők a hőseink, de ha megnézzük, ezek tényleg csúnya dolgok voltak. Ő viszont nem tett ilyesmit. Egyszerűen csak versenyez a hatalmas tehetségére támaszkodva, és akkor is megteszi, amit kell, ha az nehezére esik, és az egész világ őt figyeli. Az ilyenek teszik őt igazán lenyűgözővé.”

Élőben zongorázott a közönségnek

Hamilton rendszeresen hangoztatja, hogy az F1-en kívül más dolgok is érdeklik, ezek közül az egyik a zene. Korábban már előfordult, hogy egy bárban saját dalát énekelte, ezúttal pedig Adele „Someone like you” című dalát zongorázta el a közönségnek.