Vágólapra másolva!
Az olasz istálló elsőként hirdette ki a 2018-as autója leleplezésének időpontját, sőt, az is kiderült, hogy az új Ferrari mikor lép pályára. 

Még bő két hónapot várnunk kell az új F1-es Ferrari bemutatására. Az olasz autógyártó elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne a Ferrari szokásos, karácsonyi sajtóvacsoráján elárulta, hogy az új, egyelőre névtelen modell 2018. február 22-én, az interneten jelenik meg először a közvélemény előtt, és február 24-én próbálják ki először egy filmforgatás alkalmával.

Erre már Barcelonában, a tesztelés helyszínén kerül sor, ahol 2016. február 26-án hétfőtől a teljes mezőny gyakorolhat majd. Ez lényegében a Scuderia új autójának bejáratása lesz, a szabályok szerint maximum 50 kilométert tehetnek majd meg a Pirelli által kifejezetten ilyen célokra fejlesztett gumikkal.

Még nem tudni az új Ferrari nevét Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A Ferrari 2013 óta először az idén harcban volt a világbajnoki címekért, de Kimi Räikkönen gyenge eredményei miatt előbb a konstruktőri pontversenyben maradtak le, majd Sebastian Vettel is hibákat követett el, mielőtt a motorok is elkezdték felmondani a szolgálatot. A Mercedes így simán legyőzte őket, de Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója jövőre visszavágna.

– idézte Marchionnét a La Gazzetta dello Sport. – A szezon második fele kínos és kellemetlen volt, az ázsiai futamok rémesek voltak, de ezek nélkül Vettel megnyerte volna a világbajnokságot. Jó eredményt értünk el, de 2018-ban sokkal többet várok ettől a csapattól” – szögezte le Marchionne, aki a kudarccal végződő Olasz Nagydíj és az ázsiai futamok után is változtatott az istállón.

Marchionne az F1 egyik legbefolyásosabb embere Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az olasz-kanadai üzletember kijelentette, kétsége sincs a Scuderia 2018-as versenyképessége felől, de elismerte, hogy az idén „problémáink akadtak az erőforrás fejlesztésével és a projekt soha sem ment a terv szerint.” A korábbi motorfőnököt, Lorenzo Sassit ezért átrakták a GT programhoz (azóta pedig már a Mercedesnél van) és Corrado Iotti lett az utódja.

Marchionne megerősítette, hogy 2018-ban leköszön a FIAT-Chrysler Automobiles éléről,

a Ferrarinál viszont folytatni kívánja a munkáját. „Az FCA-nál lejár a mandátumom 2018-ban. Túl sok évet töltöttem ott és elfáradtam, de a Ferrarinál folytatom a munkát, mert akadnak olyan kilátások, amik sokkal gazdagabb jövőt ígérnek, mint amiket eddig láthattunk” – utalt valószínűleg a gyár üzleti ügyeire.