Räikkönen? Még sohasem beszélgettem vele!

Forma-1, Max Verstappen, Daniel Ricciardo
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing at their fanzone appearance after qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2017 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Rajongók kérdéseit tette fel egymásnak a Red Bull két pilótája, Max Verstappen és Daniel Ricciardo. A végén még éneklés is volt.

Szezonösszefoglaló gyanánt szurkolók kérdései mentén beszélgetett egymással a Red Bull két versenyzője az istálló főhadiszállásán. Nem kerülték el a kínos pillanatokat sem, de már csak nevettek a Magyar Nagydíjon történt ütközésükön, és azon is, hogy az idén sorozatban adták fel a versenyeket műszaki hibák miatt.

Kiderült az is, hogy Verstappen a tavalyi összetűzések ellenére is kapott karácsonyi üdvözlőkártyát Sebastian Vetteltől, mire Ricciardo rávágta, hogy ő inkább mással foglalkozna a szabadidejében, mint azzal, hogy az ellenfeleinek küldözgessen képeslapokat. Ezután a mezőny egyik enigmájára, Kimi Räikkönenre terelődött a szó.

„Milyen a kapcsolatod Kimivel? Én, mióta az F1-ben vagyok, az évek során nagyon kevés interakcióba léptem vele” – tette fel a kérdést Ricciardo a csapattársának, majd Verstappen kissé értetlenül felelt neki.

– mondta, majd Ricciardóval közösen Räikkönen kedvenc mémjeit kezdték el mondogatni: „Bwoah”, „nem igazán érdekel”, „teszem, ami a dolgom”, hagyj békén, tudom, hogy mit csinálok” – persze, ezek angolul jobban hangzottak.

Általában jól kijönnek egymással Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo szerint „azok, akik ismerik [Räikkönent], azt mondják, hogy teljesen másként viselkedik, amikor önmaga lehet a saját környezetében, távolabb [az F1-től], de nagyon magának való. Bwoah” – viccelődött, majd egy újabb kérdésre válaszolva, kissé önironikusan megjegyezte, ha egy éjszaka alatt megtanulhatna valami újat, rendes autóversenyző lenne.

– vigyorgott. – Szeretnék jobban motokrosszozni és nagyokat ugrani, hogy ne rettenjek meg a repüléstől, és néhány másodpercig legyek súlytalan. Visszamehetnék a NASA-hoz is, de a motokrosszozás egyszerűbb az űrrepülésnél” – utalt arra, hogy az USA Nagydíj előtt Houstonban jártak.

A teljes felvétel, Ricciardo éneklése 32:25-nél kezdődik

Jót mulattak azon, hogy Verstappen inkább még jobb játékos lenne a FIFA című focis videójátékokban, erre Ricciardo megjegyezte, hogy „a korkülönbség itt nagyon beüt!” Verstappen azt mondta, ha ráér, naponta 4-5 órát is játszik, és előfordult már, hogy mérgében kidobta a kontrollert az ablakon. „Akkor az esett be hozzám!” – csapta le a magas labdát Ricciardo.

Kicsit, de csak egy fokkal komolyabb vizekre evezve az ausztrál pilóta elismerte, az emberek néha megpróbálnak visszaélni azzal, hogy ő kedélyes, laza személyiség.

„Nem 100%-ban, de 99%-ban pozitív, hogy laza, könnyed, mókás vagyok, az esetek 1%-ban viszont az emberek ezt megpróbálják kihasználni, mert ’majd Daniel megcsinálja, ő úgyis olyan kedves srác. Legyen ez, legyen az.’ A kedvességnek néha árnyoldala is van, és ez olykor felbosszant, de ez csak az esetek nagyon kis százaléka.”

Verstappent az zavarja, hogy a hirtelen jött ismertség miatt, főleg Hollandiában sehova sem tud nyugodtan elmenni közös fotók és autogramok kiosztása nélkül.

Ricciardo később gondolkodóba esett, hogy vajon milyen tulajdonsága bosszantja a legjobban az embereket. Verstappennek erre volt egy ötlete, de aztán a csapattársa folytatta: „Talán az is, hogy néha még le sem kell zuhanyoznom és meg sem kell fésülködnöm, és [a megjelenésem] így is 9-es szinten van a 10-es skálán. Ezt az emberek nehezen viselik el. Pokolian jól nézek ki! Én nem tehetek róla!” – tette fel a kezét.

Zárásképpen elénekelte az Old Crow Medicine Show „Wagon Wheel” című számának elejét, kissé átköltve.