Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas állítja: többet tanult egy év alatt a Mercedesnél, mint a négy williamses szezonjában összesen. A finn elégedett magával, csapatfőnöke viszont nem bánná, ha 2018-ban tüzesebbé válna a helyzet Hamilton és Bottas között.

Valtteri Bottas egy pole pozícióval (Bahrein), két dobogós hellyel és egy győzelemmel (Szocsi) nyitotta meg bemutatkozó idényét a Mercedesnél. Amikor a finn – Sebastian Vettel Ferrariját lerajtolva és sakkban tartva – ismét nyert Ausztriában, sokan azt gondolták, versenyben lesz a vb-címért.

A szezon második fele azonban nem úgy sikerült számára, ahogy tervezte, Lewis Hamilton fejben sokkal erősebb volt nála. Az idény végére a finn újra magára talált: két második hely után nyerni tudott Abu Dzabiban, ami visszaadta az önbizalmát.

Bottas hihetetlenül precíz startjával győzte le Vettel Ferrariját a nyár elején, Ausztriában, amivel a vb-cím esélyesei közé lépett elő Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Amikor az ember csapatot vált, sok új emberrel találkozik, akik másféleképpen dolgoznak. Egy másik világba csöppentem a Mercedesnél, nagyon érdekes volt új szemszögből nézni ezt a világot" – idézi a finnt a Motorsport-Total.com.

Bottas hozzátette: „Rendszerint új helyzetekkel szembesültem a pályán is, amelyekből igyekeztem tanulni. Szereztem néhány edzéselsőséget és nyertem pár futamot, amit nagyon élveztem. Harmadik lettem a világbajnokságban, azt hiszem, nincs miért szégyenkeznem."

Toto Wolffnak nem kevés energiájába telt, hogy elcsábítsa Bottast a Williamstől. Nem bánta meg, de sokkal tüzesebb versenyzőt akar faragni belőle Forrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Csapatfőnöke, Toto Wolff elégedett a finn idei teljesítményével, de elárulta: nem bánná, ha élesebb lenne a helyzet Hamilton és Bottas között. „El kell fogadnunk, hogy ha két csapattárs nyerő autóban ül, az előbb-utóbb rivalizáláshoz vezet. Ezzel tisztában is vagyunk.

– tette hozzá a Mercedes AMG F1 Team főnöke.