Räikkönen: A Ferrari gyors, csak a gumikkal küszködtünk

Forma-1, Kimi Räikkönen, Ferrari, Abu-Dzabi
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen steers his car during the qualifying session ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 25, 2017. Valtteri Bottas outpaced his Mercedes team-mate Lewis Hamilton to claim pole position with a record-breaking lap in the qualifying session for Sunday's season-ending Abu Dhabi Grand Prix. German four-time champion Sebastian Vettel took third place for Ferrari ahead of Australian Daniel Ricciardo of Red Bull and his Ferrari team-mate Kimi Raikkonen, with Dutchman Max Verstappen sixth in the second Red Bull. / AFP PHOTO / KARIM SAHIB
Vágólapra másolva!
Nem tudták konzisztensen működésre bírni az abroncsokat, de Vettel szerint vasárnap versenyképesek lesznek. A német szórakoztató versenyt vár Abu-Dzabiban.

A Ferrari nem tudott harcba szállni a Mercedesszel az idény utolsó időmérő edzésén: Sebastian Vettel több mint fél másodperces lemaradással végzett a 3. helyen, Kimi Räikkönen elé pedig még Daniel Ricciardo is befért a Red Bull-lal, így csak 5. lett. A finn az edzés után elmondta, hiába érezte gyorsnak a Ferrarit Abu-Dzabiban, a gumik miatt nem tudta kihozni belőle a maximumot.

"Szerintem nagyon jó az autónk, de nehéz volt elérnünk, hogy a gumik kiegyensúlyozottan működjenek.

- magyarázta Räikkönen, aki 2 tizeddel kapott ki Vetteltől. - A viselkedésük messze volt az ideálistól."

"A tapadás összességében jó volt, de néhány kanyarban mégis megcsúsztam, a 11-es kanyar kijáratánál pedig túlkormányzott volt az autóm, ami a következő két kanyarban is hátráltatott. Úgy éreztem, bőven lett volna még tempó az autómban, mégsem tudtam gyorsabb kört futni."

Räikkönen csak a gumikkal volt elégedetlen - további képekért kattintson! Forrás: AFP/Karim Sahib

Vettel optimista

Vettel bevallotta, Abu-Dzabiban nem is számított pole pozícióra, és arra koncentrál, hogy a 3. rajthelyről is minél jobb eredményt tudjon elérni a futamon.

Úgy érzi, vasárnap lesz rá esélye, hogy megszorongassa a Mercedeseket.

"Az 5-ös 7-es kanyarok között kicsit küzdenem kellett az autómmal, de összességében elégedettek vagyunk az autónk tempójával - mondta. - Kár, hogy így is ekkora a lemaradásunk. Holnap viszont arra számítunk, hogy gyorsabbak leszünk, és közelebb kerülhetünk a Mercedeshez."

A német ráadásul úgy véli, egyre jobban sikerül felvennie a ritmust a hétvégén. "Egyre jobban vezetek, de ezen az időmérőn nem lehetett elkapni Valtterit - ismerte el. - Fantasztikus kört futott, gratulálok neki. Holnap viszont nekünk is lehet esélyünk, ezúttal is arra számítunk, hogy a versenytempónk jobb lesz. Biztosan szórakoztató futammal zárjuk az évet -

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!