Bottas elismerte, ő kéredzkedett be Rosberg helyére

Forma-1, Valtteri Bottas
AUSTIN, TX - OCTOBER 19: Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP looks on in the garage during previews ahead of the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 19, 2017 in Austin, Texas. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elmesélte, hogy amikor egy éve Nico Rosberg világgá kürtölte a visszavonulását, azonnal felhívta a Mercedes csapatfőnökét, és bejelentkezett a pilóta nélkül marad autó gazdájának.

A Mercedes Valtteri Bottasszal pótolta a világbajnoki címe megszerzése után tavaly visszavonult Nico Rosberget, és a 2018-as idényre is bizalmat szavaznak neki. Az első szerződésre viszonylag hosszabb idő után került pecsét, mert a finnt a Williamshez kötötte a megállapodása, és a Mercedes csak több hétnyi alkudozás után tudta kiléptetni belőle.

Mint kiderült, nem a kevés lehetőségből választható címvédő istálló tette meg az első lépést ezért, hanem Bottas volt proaktív, és ő ajánlkozott be a csapatfőnöknél. Ezt ő maga árulta el Dubajban egy szponzori rendezvényen.

Ő jelentkezett Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„Még mindig Abu-Dzabiban voltam, amikor olvastam a hírt Nico visszavonulásáról. Épp az edzőteremben voltam, mivel a verseny utáni napokban teszteltünk a pályán – idézte a The National című portál. – Amint visszaértem a szobámba, rögtön

„Eltartott egy darabig, mire megvalósult, hiszen én még a Williamsnél álltam szerződésben, végül azonban minden jól sült el, és január közepén aláírtam a Mercedeshez.”

Innentől még izzasztóbb feladata lesz

A szezonja relatíve jól indult, a második, júliusban aratott győzelme után még mindig csak 15 pontos lemaradással követte a végül világbajnokká koronázott Lewis Hamiltont. Míg azonban ő gödörbe került, csapattársa szintet lépett a nyári szünet után, és azóta csak az utóbbi két futamon tudott előtt végezni, és ez is úgy jött össze, hogy Hamilton Mexikóban ütközött a rajtnál, Brazíliában pedig a bokszutcából kellett rajtolnia.

Bottas elismerte, nem örül, hogy a győzelmi számlálója megakadt kettőnél, mert „egyértelműen többre” vágyott. Úgy érzi, jövőre még nehezebb dolga lesz.

„Kemény volt a szezon. Sok versenyen a Ferrari volt előnyben, és az utóbbi időben a Red Bull is nagyon erősen ment, tehát egyértelműen nem úgy alakult ez az év, mint az előző három. Kemény volt, és ezután még keményebb lesz” – nyilatkozta.

Voltak jó pillanatai, de Hamilton végül simán verte Forrás: AFP/Evaristo Sa

„Ugyanakkor örülök, hogy bizonyítottam magamnak, és a csapat leigazolt a következő esztendőre is. Jövőre ugyanígy megy tovább minden, újra bizonyítanom kell, hogy hosszú távra a csapatnál maradhassak.”

Kifejtette, hogy dolgozik a gyengeségein – ezek közé tartozik például az, hogy azokon a pályákon, ahol a gumikat erősen megdolgoztatja az aszfalt, nem szokta megtalálni a tökéletes ritmust. Toto Wolff szerint a Hamiltonban meglévő gyilkos ösztön is hiányzik még belőle.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!