Társoldalunk:

Bottas elismerte, ő kéredzkedett be Rosberg helyére

2017.11.22. 14:08

Elmesélte, hogy amikor egy éve Nico Rosberg világgá kürtölte a visszavonulását, azonnal felhívta a Mercedes csapatfőnökét, és bejelentkezett a pilóta nélkül marad autó gazdájának.

A Mercedes Valtteri Bottasszal pótolta a világbajnoki címe megszerzése után tavaly visszavonult Nico Rosberget, és a 2018-as idényre is bizalmat szavaznak neki. Az első szerződésre viszonylag hosszabb idő után került pecsét, mert a finnt a Williamshez kötötte a megállapodása, és a Mercedes csak több hétnyi alkudozás után tudta kiléptetni belőle.

Mint kiderült, nem a kevés lehetőségből választható címvédő istálló tette meg az első lépést ezért, hanem Bottas volt proaktív, és ő ajánlkozott be a csapatfőnöknél. Ezt ő maga árulta el Dubajban egy szponzori rendezvényen.

Ő jelentkezettForrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„Még mindig Abu-Dzabiban voltam, amikor olvastam a hírt Nico visszavonulásáról. Épp az edzőteremben voltam, mivel a verseny utáni napokban teszteltünk a pályán – idézte a The National című portál. – Amint visszaértem a szobámba, rögtön

felhívtam Toto Wolffot, és szóltam neki, hogy meg akarom szerezni a felszabadult helyet, és imádnám, ha valahogy megoldható lenne, hiszen ez lenne a nagy lehetőség a karrieremben.”

„Eltartott egy darabig, mire megvalósult, hiszen én még a Williamsnél álltam szerződésben, végül azonban minden jól sült el, és január közepén aláírtam a Mercedeshez.”

Innentől még izzasztóbb feladata lesz

A szezonja relatíve jól indult, a második, júliusban aratott győzelme után még mindig csak 15 pontos lemaradással követte a végül világbajnokká koronázott Lewis Hamiltont. Míg azonban ő gödörbe került, csapattársa szintet lépett a nyári szünet után, és azóta csak az utóbbi két futamon tudott előtt végezni, és ez is úgy jött össze, hogy Hamilton Mexikóban ütközött a rajtnál, Brazíliában pedig a bokszutcából kellett rajtolnia.

Bottas elismerte, nem örül, hogy a győzelmi számlálója megakadt kettőnél, mert „egyértelműen többre” vágyott. Úgy érzi, jövőre még nehezebb dolga lesz.

„Kemény volt a szezon. Sok versenyen a Ferrari volt előnyben, és az utóbbi időben a Red Bull is nagyon erősen ment, tehát egyértelműen nem úgy alakult ez az év, mint az előző három. Kemény volt, és ezután még keményebb lesz” – nyilatkozta.

Voltak jó pillanatai, de Hamilton végül simán verteForrás: AFP/Evaristo Sa

„Ugyanakkor örülök, hogy bizonyítottam magamnak, és a csapat leigazolt a következő esztendőre is. Jövőre ugyanígy megy tovább minden, újra bizonyítanom kell, hogy hosszú távra a csapatnál maradhassak.”

Kifejtette, hogy dolgozik a gyengeségein – ezek közé tartozik például az, hogy azokon a pályákon, ahol a gumikat erősen megdolgoztatja az aszfalt, nem szokta megtalálni a tökéletes ritmust. Toto Wolff szerint a Hamiltonban meglévő gyilkos ösztön is hiányzik még belőle.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!