Vágólapra másolva!
A Top Gear régi műsorvezetői keresik a Grand Tour új pilótáját, aki a nem igazán kedvelt Amerikait váltja majd. Webberrel élcelődött a Porsche a Mercedesen.

A Top Gear klasszikus triója tavaly új autós műsort indított Grand Tour néven, és az új évadhoz keresik a maguk Stigjét, aki az egyes epizódokban a tesztpályán meghajtja a fenevadakat, hogy azok teljesítménye összemérhető legyen. A széria nyitányában a NASCAR-ban versenyző Mike Skinner nyerte el ezt a feladatot, de a folytatásban nem ő végzi tovább.

A műsorvezetők ezért castingon keresik a nézők körében nem túl népszerű amerikai utódját, és a jelöltek között feltűnt Mark Webber is, aki a Forma-1-ből 2013-ban, en bloc az autóversenyzésből pedig 2016-ban vonult vissza.

Richard Hammond és James May látszólag nincsenek képben Webber önéletrajzával: amikor megérkezik a tesztpályára, tanakodnak, hogy nem ő szerepelt-e a Dunkirk című háborús filmben, nem Tom Hardy látogatott-e el hozzájuk. Jeremy Clarkson tájékoztatta a kollégáit, hogy egy igen sikeres ausztrál versenyzőről van szó, és az információtól

May-nek később mintha beugrana valami, de nem, nem találta el, hogy Mark Ricciardo a sofőrjelölt.

Webber az állásinterjún alaposan meghajtotta Porsche 911 GT2 RS-t, majd a Mercedes-AMG GT R-rel is így tett, azzal mintha mégis sokkal lassabb lett volna. A Porsche így üzent a legendás sportautó babérjaira törő stuttgarti riválisnak. Egyelőre nem tudni, hogy Webber megkapja-e a munkát, azt ígérték neki, hogy később tájékoztatják.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!