Társoldalunk:

Ferrari-tehetséggel jöhet vissza az Alfa Romeo az F1-be

2017.11.22. 11:39

A Sauber a hétvégén jelentheti be a jövő évi versenyzői felállását, melyet nem biztos, hogy a Ferrari két akadémistája fog alkotni: Charles Leclerc-t fogadják, de vacillálnak, Antonio Giovinazzi vagy Marcus Ericsson legyen a csapattársa.

Napokon belül háromról egyre apadhat a jövőre még szabad F1-es versenyzői helyek száma, miután a Sauber az Abu-Dzabi Nagydíj hétvégéjén bejelenti a felállását a 2018-as szezonra. A svájci istálló szorosabbra fűzi a szálakat motorszállítójával, és kvázi annak fiókcsapatává is válhat, ennek jegyében elképzelhető, hogy a svájci istálló mindkét autójába a Ferraritól importál pilótát, az akadémiáról.

Motorsport.com értesülése szerint a monacói Charles Leclerc érkezése már biztos, aki eddig nyolc nagydíj pénteki edzésnapján vezetett – az utolsó négy alkalommal pont a Saubernél kapott lehetőséget idén ősszel –, és főleg a hungaroringi teszt óta tűnt befutónak a Sauber egyik állására. 

Charles Leclerc az F1-be tartForrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A csapat még vacillál, hogy teljes sorcserét hajtson-e végre, azaz Pascal Wehrlein mellett Marcus Ericssont is lapátra tegye, vagy megtartsa az istálló tulajdonosi körével szoros kapcsolatot ápoló svédet. Ha három itt töltött idény után mégis távoznia kell, a Ferrari másik akadémistája, Antonio Giovinazzi ülhet a helyére, akinek Leclerckel ellentétben már van versenytapasztalata is a Forma-1-ben, hiszen az első két idei futamon ő helyettesítette Wehrleint.

Noha a beszámolók szerint a tulajdonosok Ericsson megtartása felé hajlanak, rossz hír neki, hogy ezt a Ferrari elnökének is jóvá kell hagynia, aki mellesleg azon munkálkodik, hogy Alfa Romeo néven szállítsanak motort a Saubernek. Sergio Marchionne így hozná vissza az F1-be a márkacsoport legendás tagját, és két legyet ütve egy csapásra ekképp próbálná versenyzői üléshez juttatni a Ferrari által pártfogolt pilótákat.

A Sauberen kívül már csak a Williamsnél kopogtathatnak a szerződés nélküli versenyzők, bár ott sincs túl sok esélyük, hiszen sanszos, hogy Robert Kubica lesz Lance Stroll csapattársa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!