2018-ra Hartley-t és Gaslyt választotta a Toro Rosso

F1 Grand Prix of Brazil - Practice P-20171110-02110 SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 10:  Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso and Brendon Hartley of New Zealand and Scuderia Toro Rosso walk in the Paddock after practice for the Formula One Grand Pr
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 10: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso and Brendon Hartley of New Zealand and Scuderia Toro Rosso walk in the Paddock after practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 10, 2017 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171110-02110 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Mindketten az idei szezon közben mutatkoztak be az F1-ben, de a Red Bull utánpótláscsapata jövőre is kitart mellettük.

A Toro Rosso csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy a Brendon Hartley-Pierre Gasly párossal vág neki a Forma-1 2018-as szezonjának. Mindkét versenyző újoncnak számít, ugyanis az idén léptek először pályára a világbajnoki sorozatban: Gasly, a GP2 tavalyi bajnoka a Malajziai, Hartley, az idei Le Mans-i 24 órás egyik győztese, a WEC bajnoka pedig az USA Nagydíjon kapott lehetőséget a Red Bull fiókcsapatától, miután Danyiil Kvjatot elküldték, a másik pilótájukat, Carlos Sainzot pedig elengedték a Renault-hoz.

Hartley eddig 3, Gasly 4 nagydíjon állt rajthoz a Toro Rossóval Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A Toro Rosso főnöke, Franz Tost úgy véli, mindkét friss igazolásuk azonnal felvette a ritmust. „A szezonnak ebben a végső szakaszában bebizonyították, hogy készen állnak a Forma-1-re, hiszen hamar hozzászoktak az autóhoz, jó teljesítményt nyújtottak, és mindig készen álltak a kihívásra. Lenyűgözött minket, hogy milyen gyorsan tanultak" – idézi őt a csapat közleménye.

Ezért már alig várjuk, hogy egy egész évet végigversenyezzünk velük."

Mindkét pilóta pályafutását a Red Bull egyengette, de a 28 éves, új-zélandi Hartley szerződtetése különösen pikáns annak fényében, hogy őt a 2010-es szezon után kidobták a tehetségkutató programjukból, mert nem voltak elégedettek vele. Korábban soha, senkinek nem sikerült ilyen előzmények után visszatérnie a Red Bull-családba, Hartley azonban a Porsche WEC-együttesének tagjaként komoly sikereket ért el, és amikor megtudta, hogy Sainz távozik, újra bejelentkezett az energiaitalos cégnél.

„Nagy elégedettséggel tölt el, hogy ezt a meglepetésszerűen adódó lehetőséget sikerült egy 2018-as pilótaüléssé alakítanom. Nem is lehetnék boldogabb! – jelentette ki.

A Toro Rosso jelenleg, egy fordulóval a szezon vége előtt 6. a konstruktőri összetettben, 4 ponttal megelőzve motorszállítója, a Renault gyári csapatát. Gaslynak és Hartley-nak azonban jövőre nem lesz könnyű dolga, mert az alakulatuk egy bonyolult alku részeként a Honda hajtásláncára vált, amellyel a McLaren már három éve küszködik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!