Újabb rablótámadás miatt kell felelniük a Brazil Nagydíj szervezőinek

F1 Grand Prix of Brazil - Practice P-20171110-01892 SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 10: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 10: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 10, 2017 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171110-01892 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Vasárnap este folytatódott a Forma-1 tagjai elleni támadások sorozata, ezúttal a Pirelli személyzetének kellett rablók elől menekülnie.

Aggasztóan veszélyessé vált az interlagosi pálya környéke a Forma-1 számára, az idei évben minden korábbinál több támadás érte a verseny résztvevőit. A sorozat pénteken kezdődött az edzésnap után, amikor a Mercedes szerelőit fegyveresek rabolták ki, és csak a szerencsén múlt, hogy az FIA munkatársai, illetve a Williams szerelői nem jártak ugyanígy.

A Sao Paulo külvárosában fekvő pálya környékén ezután fokozták a rendőri jelenlétet, de szombat este a Sauber tagjainak kellett kereket oldaniuk bűnözők elől, majd kiderült, hogy

a vasárnapi futam után a Pirelli munkatársai is erre kényszerültek.

A támadók módszere ugyanaz volt, mint a korábbi esetekben: megpróbálták megállítani az F1-es helyszínről távozók járművét.

Sao Paulóban évről évre rendszeresen kirabolják az F1 személyzetét Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A pirellis különítmény sértetlenül, értékeiket megtartva úszta meg a kalandot, mivel valahogy sikerült elmenekülniük.

Lewis Hamilton úgy érzi, a szervezőknek lett volna lehetősége megelőzni a támadásokat. "Az a legőrjítőbb, hogy tíz éve vagyok a Forma-1-ben, és minden évben támadást ért valakit az itt dolgozók közül - mondta.

"Úgy gondolom, a jövőben itt is megteszik majd ezeket, és fontosnak tartom, hogy az egész paddockot védjék. Az emberek megvédése részben az F1 felelőssége, de alapvetően a hatalomé. Nem jó, hogy csak a főnököknek, meg nekem járjon a biztonság. Mindenkire vigyázni kell."

Az elviselhetetlen közbiztonsági állapot a Brazil Nagydíj jövőjét is veszélyeztetheti. A héten a Pirelli gumitesztet rendez a pályán a McLarennel, és a biztonság megerősítéséről már zajlanak az egyeztetések.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!