Vágólapra másolva!
Az 1997-es világbajnok kíméletlenül lehúzta a Mercedes pilótáját, miután alig néhány másodperccel ért célba a bokszutcából rajtoló Lewis Hamilton előtt Brazíliában. Vettelt viszont méltatta.

Valtteri Bottas helyett Sebastian Vettel aratott kedélyjavító győzelmet a Brazil Nagydíjon, miután megelőzte az időmérőn diadalmaskodó Mercedest az első kanyarnál, és ezzel szinte bebiztosította magának az ezüstérmet a tabellán.

Bottas nem hozta ki a Mercedesből, ami benne volt - legalábbis Villeneuve szerint Forrás: AFP/Carl De Souza

Az ősszel félelmetes lendületbe jött világbajnok, Lewis Hamilton jórészt azért lett 4., mert egy vezetői hiba miatt mért kör nélkül zárt az időmérőn, valamint beszereltek neki egy új specifikációjú motort, ezért csak a bokszból rajtolhatott el. Az eredménye ilyen előzményekkel megsüvegelendő.

Jacques Villeneuve szerint ez Bottasra viszont pont nagyon rossz fényt vet. "Vettel nagyszerűen vezetett. A rajtnál nyerte meg a versenyt, agresszív volt - nyilatkozta az Autosportnak.

"Lewis a bokszból indult, mégis csak körülbelül 3 másodperccel végzett mögötte. Ez arcpirító. Bottas nem tudja tartani a tempót Hamiltonnal, és ez egész évben így volt. Ő ennyit tud hozni, egy jó második számú pilóta szintjét."

Bottas csodára vár

Hamilton valóban kiváló tempót diktált, bár hozzá kell tenni, hogy a rajt után pályára küldött Safety Car, valamint a friss, maximumra feltekert motor egyaránt jelentős segítséget nyújtott neki. Bottas nem leplezte a csalódottságát.

"Próbáltunk nyomást helyezni Sebre, tartani vele a lépést, illetve közelíteni hozzá, főleg a bokszkiállás környékén. Amint picit felzárkóztam hozzá, a kerékcsere mellett döntöttünk, hátha elé tudunk vágni, de nem sikerült" - mondta.

"Amikor visszatért a kiállásáról, eléggé megközelítettem, de annyira nem, hogy megpróbálhassam megelőzni. Csalódott vagyok a jól sikerült szombati nap után."

Elismerte: már „csodára" van szüksége, hogy elvegye Vetteltől a 2. helyet a pontversenyben.

Ehhez nyernie kellene a szezonzárón, és szorítania, hogy vetélytársa ne érjen célba a 9. helynél előrébb – vagyis gyakorlatilag a Ferrari kiesésében kell bíznia.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!