Újabb büntetésáradat a Red Bull csapatainál

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2017 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171027-01321 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Brazil Nagydíjon sem ússzák meg a motorcsere miatti hátrasorolást: Ricciardo hiába próbálta meg elkerülni azt a Mexikóban bevállalt büntetéssel, valószínűleg újra számolnia kell vele.

A Renault alakulatai látványos műszaki hibákkal küszködtek a két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon, és a francia gyártó később elismerte, hogy rossz kompromisszumot kötött a teljesítmény és a megbízhatóság között. A gyári csapatukban versenyző Nico Hülkenberg mellett a Toro Rosso-s Brendon Hartley és a Red Bull-os Daniel Ricciardo is motorprobléma miatt adta fel a küzdelmet.

Ricciardo esete különösen kínos volt, mivel ő pont azért cserélt motort a futam előtt, bevállalva a 20 rajthelyes hátrasorolást, hogy most hétvégén, Interlagosban – ahol a csapatnak papíron jobbak az esélyei – ne kelljen büntetéssel számolnia.

Valószínűleg mégis új MGU-H-ra lesz szüksége, az idén már a nyolcadikra, ezért arra számít, hogy tíz helyet veszíteni fog.

„Talán elkerülhetnénk ezt, de alighanem túl nagy lenne a kiesés veszélye – ismerte el a Brazil Nagydíj hétvégéje előtt, csütörtökön. – Ha azt mondják, 10 százalék esélyem van vele eljutni a célig, kicseréltetem. Ha 50-50 százalék, bevállalom, de az az érzésem, hogy rosszabbak az esélyeink 50 százaléknál. Igaz, abban sem vagyok biztos, hogy van elég új alkatrészünk."

A Red Bullt is sújtja a Renault motorok hibája Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

A Red Bull testvércsapatánál, a Toro Rossónál nemcsak a Mexikói Nagydíjat feladó Hartley-ra vár büntetés Brazíliában, hanem valószínűleg a csapattársára, Pierre Gaslyra is, akire rájár a rúd: Mexikóban Ricciardóhoz hasonlóan 20 hellyel küldték hátrébb a rajtrácson, míg előzőleg, Austinban Hartley járt így.

„Úgy tűnik, a mezőny végéről kell majd indulnunk, ami persze eléggé meg fogja nehezíteni a dolgunkat – ismerte el a mindössze negyedik F1-es futamára készülő Gasly, hozzátéve, hogy nehezen emészti meg az önhibáján kívül kapott büntetéseket.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapatok valójában majd csak a pénteki edzésnapon döntenek a hajtáslánc-elemek cseréjéről. Közben a McLaren-es Stoffel Vandoorne, akit legutóbb, Mexikóban 35 hellyel soroltak hátrébb, jó híreket kapott, mert az idén először ő is a csapat új első vezetőszárnyával versenyezhet majd, amelyet az előző futamokon Fernando Alonso már nagy sikerrel használt. A McLarennél úgy vélik, az aerodinamikai frissítéssel az autójuk gyakorlatilag a Red Bull-lal egy szintre került.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!