A Mercedesnek még jól is jött Hamilton megpördülése

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Mexikói Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton stretches his hands in the pits during the Formula One Mexico Grand Prix second practice session at the Hermanos Rodriguez circuit in Mexico City on October 27, 2017. / AFP PHOTO / Pedro PARDO
Vágólapra másolva!
Nem indult jól a délutáni szabadedzés Lewis Hamilton számára, de még a gondjaiból is profitálni tudott a csapata. Valtteri Bottas is jobban áll annál, amit az eredmény sugall.

Mindkét szabadedzésen a 2. helyet szerezte meg, de Lewis Hamilton, a pontverseny éllovasa így is elégedett volt a pénteki eredményeivel. Hamiltonnak ráadásul nem indult könnyen a napja, délelőtt többször is elfékezte magát, kicsúszott a fűre is, délután pedig meg is pördült, de az autója végig egyben maradt. Ez megnehezítette a dolgát, de nem rontott a helyzetén.

„Kissé trükkössé vált, hogy tudjak futni egy etapot a szuperlággyal. Utána viszont az ultralággyal a mért kör, majd az etap talán a legjobb volt, amit valaha teljesítettem. A versenyektől eltekintve nem hiszem, hogy valaha is futottam 26 kört ilyen következetesen. Begyűjtöttük az információt és délután már sokkal jobb volt a pálya is, amikor elkezdett felmelegedni” – nyilatkozta Hamilton.

Hamilton már szinte nyúlhat a világbajnoki trófeáért Forrás: AFP/Pedro Pardo

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója szerint délelőtt a gumik szemcsésedésével küzdöttek, utána viszont rögtön a kukába dobhatták Hamilton első, délutáni gumiszettjét, de szokatlan módon még ez is jól jött a Mercedesnek, mert így kényszerűségből változtatniuk kellett az előre kidolgozott programon.

– mondta Allison. – Így most mindkét pilótánkkal jól átnézhetjük a keverékeket, és nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy az autók mozognak ezen a szokatlan pályán, a nagyon sima aszfalton, és fékekre, valamint a motor hűtésére váró kihívás közepette. Mindent összevetve, ígéretes a helyzet holnapra és vasárnapra nézve.”

Bottas jól indult, de aztán tévútra tévedt Forrás: DPPI/Florent Gooden

Valtteri Bottas délelőtt rögtön pályacsúccsal indított, és az élen zárta a szabadedzést, és elismerte, szeret ezen a pályán vezetni, mert gyenge a tapadás, és ez nagy feladat elé állítja a pilótákat. Ebbe Bottas bicskája is beletört kissé, mert belenyúltak a beállításokba, ez viszont nem vált be, így a délutáni tréningen visszaesett a teljesítménye.

„Rossz irányba indultunk el, ezért a (második) szabadedzés végén visszatértünk az eredeti beállításokhoz. Valamiért küszködtem a gumik működtetésével is, ezért nem festett olyan jól az eredmény, mint az elején. Mindent összevetve, ez pozitív nap volt, és már várom az időmérő edzést” – nyilatkozta Bottas.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!