Vágólapra másolva!
Hogy az utolsó két versenyen a csapat tervei szerint ne kelljen hátrasorolásnak kitenni a pilótákat, Brazíliában és Abu-Dzabiban ugyanis papíron jobban szerepelhetnek, mint Mexikóban.

A McLaren szerelői a Mexikói Nagydíjon is egy rakás új motorelemet pakolnak be Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne autójába a szabadon használható kereten felülről, így a két versenyző rutinszerűen várhatja a hátrasorolást az időmérő után.

A fájdalmas lépés azt szolgálja, hogy az utolsó két futamon,

Brazíliában és Abu-Dzabiban ne kényszerüljenek további büntetések elszenvedésére, és az autójuknak jobban kedvező két pályán eredményesebbek legyenek.

Alonso motorhiba miatt esett ki az USA Nagydíjról, és reméli, hogy az új erőforrás jó befektetésnek bizonyul az utolsó két versenyre. "Ez a pálya eleve nem kedvezett a felszerelésünknek - nyilatkozta a mexikói helyszínről, ahol a lóerők többet számítanak a jó aerodinamikánál, amely a magaslati, ritka levegő miatt nem tud érvényesülni. - Nem várjuk, hogy kiemelkedően erősek leszünk itt, ezért talán ez a legjobb hely a büntetés bevállalására."

Ezért úgy gondolom, sok újat fogunk bevetni."

Alonso alapból sem számított kiemelkedő teljesítményre a McLarentől Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt

Vandoorne ugyanígy látja a helyzetet, és reméli, hogy több cserére nem lesz szükségük a szezon hátralevő részében. "Ez természetesen megváltoztatja a hozzáállásunkat a hétvégére - mondta. - Nem feltétlenül arra fogunk koncentrálni, hogy a legtöbbet hozzuk ki az időmérőből, hanem sokkal többet fogunk készülni a futamra."

Vandoorne mind a hat fő összetevőből egy friss példányt kap, ami 35 helyes büntetéssel egyenértékű, Alonsóra ellenben "csak" 20 rajthelyes büntetés vár (a péntek délutáni állás szerint), mert MGU-K-ból, vezérlőelektronikából és akkumulátorból nem szerelnek be neki újat. A hétvégétől ő is a Spec 3.8-as motort használja, melyet először Vandoorne kapott meg, az előző versenyen.

A Honda kiderítette, hogy Austinban Alonso és Vandoorne autójában ugyanolyan okból hibásodott meg az MGU-H, ezért változtattak az elemen.

Az időmérő után a Toro Rosso fiataljára, Pierre Gaslyra szintén 5 rajthelyes büntetés vár, amiért az autójába berakták az idei ötödik akkumulátort.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!