Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne nem akarja egyetlen személyre hárítani a felelősséget a Sebastian Vettel vb-címébe kerülő meghibásodásokért, nem fogja meneszteni Maurizio Arrivabenét. Pedig a hétvégi pletykák szerint a technikai igazgató léphett volna a csapatfőnöki posztra.

A hétvégén szárnyra kelt egy olyan pletyka, hogy a Ferrari meneszti posztjáról Maurizio Arrivabenét, aki 2014 ősze óta vezeti a Forma-1-es csapatot, és a technikai igazgatót, Mattia Binottót ültetik a helyére.

A lépést az indokolhatná, hogy Sebastian Vettel műszaki problémák miatt vesztheti el az idei világbajnoki címet, holott a minőségbiztosítási részleg alaposabb felügyeletével talán meg lehetett volna akadályozni a Szepangban és Szuzukában jelentkező meghibásodásokat.

A maranellóiak elnöke, Sergio Marchionne azonban kategorikusan tagadta, hogy Arrivabene leváltását fontolgatja.

"Az utolsó három ázsiai versenyen történt események lánca a lehető legszerencsétlenebb volt. A felmerülő műszaki hibákat néhány elem gyenge minősége okozta, de ezt leszámítva minden más pusztán csak így alakult - nyilatkozta. - Nagyon kicsi az esélye, hogy újra elkövessük ugyanezeket a hibákat."

Maurizio Arrivabene a jelek szerint élvezi a Ferrari-elnök bizalmát Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

"Annyit változtattunk a szervezetünkön, hogy leigazoltunk valakit, akinek megvan a kellő tapasztalata a minőségbiztosításban, hátha javítani tud a miénken - mondta Mario Mendoza szerződtetésére utalva. -

Nincs szükség változtatásra."

Az elnök nem akart bűnbakot keresni. "Nem hiszem, hogy (a problémákat) egyetlen személyre kenhetnénk. A folyamataink valószínűleg közrejátszottak bennük, ezen igyekszünk javítani" - nyilatkozta.

Szerinte "idiótán tenné", ha Arrivabenére vagy Binottóra hárítaná a felelősséget, és elismerte: a problémák miatt neki sem lehet kibúvója, mert a csapat elnökeként ő is jóváhagyta a szervezeti folyamatokat.