Verstappen haragszik magára a hibák miatt

Forma-1, USA Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
AUSTIN, TX - OCTOBER 21: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during qualifying for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 21, 2017 in Austin, Texas. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Több hibát is elkövetett az utolsó körében az időmérőn, ezért nem zárt ott, ahol Sebastian Vettel. A büntetése miatt azonban nem veszített jó rajtpozíciót.

Az austini időmérőn a Red Bull nem igazán tudta megszorongatni a Mercedest és a Ferrarit, bár Daniel Ricciardo annak köszönhetően Kimi Räikkönen elől indulhat, hogy a finnél előbb futotta meg a legjobb körét, amely mindkettejüknek ezredre azonos volt.

Max Verstappen 6. lett, de érzése szerint odaérhetett volna a 2. vagy 3. helyre, ha nem vét két jelentős hibát a döntő pillanatokban. "Elkövettem néhány hibát, ennyi. Ezek nélkül ott végezhettem volna, ahol Sebastian (Vettel) - mondta önkritikusan. -

"Az utolsó kísérletébe mindenki megpróbál egy kicsit többet beleadni, viszont volt egy kis megingásom, és a következő kanyar nem sikerült fényesen. A következő szektorban próbáltam visszahozni valamennyit az elvesztett időből, de megint blokkoltam a kerekeket. Ez nem volt ideális."

Verstappen többször hibázott az utolsó körében Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

Ami vigasztalhatja, hogy a hibák nélkül sem indulhatna az első két rajtsorból, mert 15 rajthelyes büntetést kapott, amiért beszerelték neki a hatodik motort és MGU-H-t idén.

A széllel sok pilótának meggyűlt a baja az időmérőn, és Ricciardo is elismerte: csak az utolsó felvonás végére kapta el a fonalat. A Sky Sportsnak nyilatkozva

tréfásan azt mondta, a whiskey-koktéloktól szokott jól szerepelni Austinban.

"Tényleg ez a titkos receptem. Sokat lehet hallani a diétáról, a helyes folyadékbevitelről és az ásványi anyagokról, de egyértelmű, hogy a whiskey-koktélok visznek előre" - mondta az ausztrál versenyző, aki zsinórban az ötödik évben győzte le aktuális csapattársát az USA GP időmérőjén.