Alonsónak tetszik, amerre a McLaren tart

Forma-1, USA Nagydíj, Fernando Alonso, McLaren
AUSTIN, TX - OCTOBER 21: Fernando Alonso of Spain driving the (14) McLaren Honda Formula 1 Team McLaren MCL32 on track during final practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 21, 2017 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elégedetten látja, hogy végre olajozottan működik a fejlesztés, és a motorcsere új távlatokat nyithat meg a csapat előtt. Ez győzte meg arról, hogy érdemes a McLarennél maradnia.

Közelített egy szappanopera hosszához, de Fernando Alonso végül ismét aláírt a McLarenhez, méghozzá több évre. A kétszeres világbajnok az USA Nagydíjon a Sky Sportsnak nyilatkozva kifejtette, mi vette rá erre a döntésre.

"Az előző szezonoktól eltérően idén tényleg javítottunk az autón, jó irányba fejlesztettük. Máskor előfordult, hogy a szélcsatornában mért adatokat nem láttuk megmutatkozni a pályán, de ezúttal minden, amit felrakunk az autóra, úgy muzsikál, ahogy várjuk" - mondta. -

Alonso marad a McLarennél Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

"Úgy éreztem, jó munkát végzünk a kasztnival. Az elemzésekből kiderül, honnan származik a lemaradásunk, és azt mutatják, hogy egy másik erőforrással többre lehetnénk képesek. Ez volt számomra a legjobb hír, ez győzött meg."

A McLaren 2018-tól a Honda helyett a Renault motorját fogja használni, és a váltás előfeltétele volt annak, hogy a wokingiak megtartsák legnagyobb kincsüket, aki időnként kifejezetten kellemetlen kritikákkal illette a Honda teljesítményét.

A csapatnak idén valószínűleg be kell érnie a konstruktőri tabellán a 9. hellyel. Alonso szerint az USA Nagydíjon azért növelhetik a pontjaik számát.

"9. lettem az időmérőn, és a 8. helyről indulhatok (Max) Verstappen büntetése után. Nagyszerű esélyem lesz a pontszerzésre - mondta. - Szingapúrban az első kanyaros baleset miatt lemaradtam róla. Japánban közel jártunk hozzá annak ellenére, hogy a motorbüntetés az utolsó rajtkockába húzott le, majdnem megelőztem Felipe (Massát) az utolsó körben."

Ez idén csak kétszer, Azerbajdzsánban és Magyarországon sikerült neki.