Társoldalunk:

Alonsónak tetszik, amerre a McLaren tart

2017.10.22. 18:39

Elégedetten látja, hogy végre olajozottan működik a fejlesztés, és a motorcsere új távlatokat nyithat meg a csapat előtt. Ez győzte meg arról, hogy érdemes a McLarennél maradnia.

Közelített egy szappanopera hosszához, de Fernando Alonso végül ismét aláírt a McLarenhez, méghozzá több évre. A kétszeres világbajnok az USA Nagydíjon a Sky Sportsnak nyilatkozva kifejtette, mi vette rá erre a döntésre.

"Az előző szezonoktól eltérően idén tényleg javítottunk az autón, jó irányba fejlesztettük. Máskor előfordult, hogy a szélcsatornában mért adatokat nem láttuk megmutatkozni a pályán, de ezúttal minden, amit felrakunk az autóra, úgy muzsikál, ahogy várjuk" - mondta. -

Ez magabiztossá tesz bennünket a következő évre.

Alonso marad a McLarennélForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

"Úgy éreztem, jó munkát végzünk a kasztnival. Az elemzésekből kiderül, honnan származik a lemaradásunk, és azt mutatják, hogy egy másik erőforrással többre lehetnénk képesek. Ez volt számomra a legjobb hír, ez győzött meg." 

A McLaren 2018-tól a Honda helyett a Renault motorját fogja használni, és a váltás előfeltétele volt annak, hogy a wokingiak megtartsák legnagyobb kincsüket, aki időnként kifejezetten kellemetlen kritikákkal illette a Honda teljesítményét. 

A csapatnak idén valószínűleg be kell érnie a konstruktőri tabellán a 9. hellyel. Alonso szerint az USA Nagydíjon azért növelhetik a pontjaik számát.

"9. lettem az időmérőn, és a 8. helyről indulhatok (Max) Verstappen büntetése után. Nagyszerű esélyem lesz a pontszerzésre - mondta. - Szingapúrban az első kanyaros baleset miatt lemaradtam róla. Japánban közel jártunk hozzá annak ellenére, hogy a motorbüntetés az utolsó rajtkockába húzott le, majdnem megelőztem Felipe (Massát) az utolsó körben."

Holnap, ha minden jól alakul, végre szerezhetek néhány pontot."

Ez idén csak kétszer, Azerbajdzsánban és Magyarországon sikerült neki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK