Vágólapra másolva!
Félretájékoztatta a Haas, ezért akadályozta Sergio Pérezt az austini időmérőn. Magnussen elnézést kért a manőverért, és rajta kívül Lance Stroll is büntetést kap.

Az USA Nagydíj időmérőjén a Q1-ből két esetet is vizsgálnia kellett a sportfelügyelőknek, és mindkettőért kiosztottak egy-egy büntetést. A Haas az egyikben kárvallott, a másikban vétkes fél volt.

Előbbi esetnél Romain Grosjeannak voltak meleg pillanatai, akinek le kellett menekülnie a pályáról az utolsó kanyarnál, hogy elkerülje az ütközést Lance Stroll-lal, aki a gyors körére készülődve a kormányán matatott a Williams utasításait követve.

A sportfelügyelők úgy ítélték meg, hogy a csapatnak korábban kellett volna tájékoztatnia az újoncot Grosjean érkezéséről,

s bár szerintük Stroll a körülményekhez képest megtette, amit lehetett (balra nem húzódhatott, mert ott Danyiil Kvjat érkezett), a veszélyes szituáció miatt három rajthelyes büntetéssel sújtották, valamint beírtak a jogosítványába egy büntetőpontot.

Ugyanígy szankcionálták a Haas tévedése miatt pórul járó Kevin Magnussent is, aki az egyik kanyarnál majdnem lecsapta az őt előzni készülő Sergio Pérez első szárnyát.

Magnussent félrevezette a csapata Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Pérez végül a 10. helyen zárt, pedig érzése szerint meglett volna a tempója ahhoz, hogy előrébb végezzen. Ebben a Magnussen manővere miatt megszakított kör akadályozta meg. "Fel kellett használnom miatta egy plusz szett gumit, ezért a Q3-ra csak egyetlen friss garnitúrám maradt" - mondta.

Magnussen elnézést kért tőle.

Megértem, ha dühös emiatt. Csak annyit mondhatok, hogy hibáztunk. Sajnálom."

Neki már 8 büntetőpontja van, vagyis vigyáznia kell, nehogy a közeljövőben összeszedjen még 4-et, mert akkor eltiltják egy futamról.

Az USA Nagydíj rajtsorrendje eleve kacifántosan épült volna fel, de az újabb büntetésekkel már hat versenyzőt vonnak be a hátrasorolási procedúrába.