Teljesen narancssárga lehet a McLaren következő F1-es autója

Forma-1, Japán Nagydíj, Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso, McLaren
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso (rear) chases McLaren's Belgian driver Stoffel Vandoorne during the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka on October 8, 2017. / AFP PHOTO / Toshifumi KITAMURA
Vágólapra másolva!
Visszatérhetnek a történelmi autófestésükhöz, de ehhez kell még a szponzorok beleegyezése. A csapat ügyvezetője, Zak Brown nyitott a szurkolók kérésére.

A McLaren történelmi autófestése narancssárga, de F1-es bemutatkozásuk, az 1960-as évek óta sokszor változott az a színviláguk az aktuális szponzori háttérhez igazodva. Idén jobban visszatértek a gyökerekhez, fekete-narancs borítást választottak az MCL32-höz, és Zak Brownnak nincs ellenére, hogy teljesen narancssárgába boruljon a 2018-as autójuk.

"Most kezdünk rátérni az autó küllemére. Azt hiszem, a szurkolók azt akarják, hogy papaja színű narancssárga festésünk legyen - nyilatkozta a csapat ügyvezetője. -

"(Alonso) IndyCar-os részvételekor elárasztottak bennünket az olyan kérések, hogy az F1-es autó is olyan legyen (mint amilyet Indianapolisban vezetett). Még várunk néhány szponzor döntésére, ami szintén befolyásolja, milyen lesz az autó."

Az idei autón a narancs szín még feketével keveredik Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A narancssárgról azt mondta, ez a szín része a McLaren identitásának. A végső döntéssel december 1-ig várhatnak, a csapatruházat előkészítése miatt utána már nem változtathatnak.

A csapatnak a Vodafone 2013-as búcsúja óta nincs névadó főszponzora, s bár az ügyvezető szerint ez alighanem jövőre sem változik, ezt nem tartja bajnak,

mert egy ilyen szponzor jelenlétét nem érzi olyan hatásosnak, mint mondjuk a NASCAR-ban.

"Inkább több nagyobb partnerben gondolkodunk - jelentette ki Brown. - Rengeteg hely van az autón partnereknek. Bíztatónak tartom a most zajló tárgyalásokat, egyértelműen arra számítok, hogy jövőre új partnerek érkeznek a fedélzetünkre."

Az biztos, hogy a Honda logója eltűnik az autóról, hiszen a csapat a Renault motorjaira vált 2018-ban.