Társoldalunk:

Verstappen elégedett, Ricciardo csak szeretne az lenni

2017.10.21. 01:22

A Red Bull mindkét versenyzője lehetségesnek tartja a jó eredményt az USA-ban, de Ricciardónak ehhez még javítania kell a beállításokon.

A Red Bull azzal az örömhírrel vágott bele az USA Nagydíjba, hogy sikerült megállapodniuk Max Verstappennel, és 2020-ig szerződést hosszabbítottak vele. A holland pénteken jó szerepléssel igazolta, hogy érdemes bízni benne, hiszen délután a 2. helyen zárt a tabellán, csak Lewis Hamilton volt gyorsabb nála.

"Ma jó tempót diktáltunk a versenyszimuláción és a rövid etapokon egyaránt. Ezért úgy gondolom, képesek lehetünk jó eredményre itt" - mondta Verstappen. Ehhez azonban az is kell, hogy ne kapjon rajtbüntetést – a Red Bull ugyanis fontolgatja, hogy beszereljék neki a Renault legújabb motorját, melyet Nico Hülkenberg és Brendon Hartley hátrasorolás árán megkap a hétvégén. 

Csapattársának, Daniel Ricciardónak kevesebb oka van az elégedettségre. Délelőtt mintegy félórát vesztegelt a bokszban műszaki hiba miatt, délután pedig Verstappennel ellentétben nem tudta megelőzni Sebastian Vettelt és Valtteri Bottast.

Ricciardo beállításain még csiszolni kellForrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Rose

"Nem volt könnyű nap. A tapadás alacsonyabb, mint amire számítottunk - jelentette ki az ausztrál. - Nagy volt a páratartalom, ezért a gumik eléggé felforrósodtak, és emiatt nehéz volt megfelelő tapadást kicsiholni az autóból."

"Akad pár dolog, amit holnap megpróbálhatunk azután, hogy a mai edzéseken tisztább képet kaptunk. Még nem találtuk meg az ideális beállításokat, de összességében szerintem nem vagyunk iszonyatosan lemaradva."

"Ha holnap mindent jól összerakunk, ott lehetünk az élbolyban. Ez a célunk, és megvalósulhat. Dolgozni fogunk érte, és remélhetőleg az első három között végezhetünk."

Ricciardo leggyorsabb köre 4 tizeddel volt lassabb Verstappenénél, de az előtte végző Bottasétól is majdnem 2 tizeddel elmaradt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK