Jövőre elindulhat a Forma-1 saját tematikus csatornája

Forma-1, Magyar Nagydíj, rajt
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Hungary, Start, #31 Esteban Ocon (FRA, Sahara Force India F1 Team), #11 Sergio Perez (MEX, Sahara Force India F1 Team), #27 Nico Hulkenberg (GER, Renault Sport F1 Team), #8 Romain Grosjean (FRA, Haas F1 Team), 30.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Liberty azt tervezi, hogy jövőre elindítja saját tematikus csatornáját, ahol egyéb tartalmak mellett a versenyeket is élőben közvetíthetik. A tévétársaságokkal kötött szerződésektől függ, hol lesz elérhető és hol nem.

A Liberty Forma-1-es reformjainak egyik kiemelt területe a közvetítések megújítása. Ennek hatásai egyelőre olyan kisebb eredményekben érhetők tetten, mint az extra tájékoztató feliratok, a 360 fokos kamera tesztelése, az online tartalom bővítése, de hamarosan átfogóbb változások jöhetnek.

A sportág új tulajdonosának kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches azt mondta, jövőre elindíthatnak egy hivatalos tematikus csatornát, ahol számos egyéb szolgáltatás mellett a futamokat sugározhatják a neten.

"Kötelezettségeink vannak a rajongók felé, hogy a nekik tetsző formában fogyaszthassák a tartalmat. Hanyagság lenne, ha nem ehhez igazodnánk" - nyilatkozta az Autosportnak.

függetlenül attól, hogy épp zajló vagy régi versenyek közvetítéséről, vagy adatokról van szó." Konkrétumokat nem említett, így azt sem, hogy várhatóan milyen áron lehet hozzáférést szerezni a csatornához.

A tervek szerint új felületeken is követhető lesz a Forma-1 a következő évtől Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Tagadta azokat a pletykákat, melyek szerint a Netflixen vagy az Amazonon valósítanák meg a nagydíjak streamelését, erre saját megoldást fognak kidolgozni. Abban viszont partnerek lehetnek az említett és a hozzájuk hasonló vállalatok, hogy a nagydíjak idején kívül is háttértartalmat szolgáltassanak.

Bratches szerint ez hiánycikk, bár a Sky Sports évekkel ezelőtt elindított tematikus F1-es csatornája pont ilyen célokat is szolgál.

Az új szolgáltatás viszont csak azokban az országokban lehet elérhető,

ahol a közvetítési jogokat birtokló tévétársaságokkal kötött szerződések ezt megengedik.

Nagy-Britanniában például nem, mert a Sky exkluzív szerződést kapott. A hírek szerint az NBC is azért dobta az USA-ban a közvetítési jogokat a szerződése lejártával, mert nem akart vetélytársat a nyakába a Forma-1 promótere részéről.

Bratches elárulta: azt is tervezik, hogy jobban kiszolgálják a helyi igényeket, így a különböző országokban eltérő lehet, hogy az aktuális közvetítés során épp mi jelenik meg a képernyőn, melyik pilótát vagy csapatot mutatják.