Alonso hosszabbított a McLarennel

Forma-1, Olasz Nagydíj, Fernando Alonso
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso (C) waves from a historical car during a car parade ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Csütörtökön megerősítették a hírt, hogy a csapatnál marad, de csak egy évre, 2018-ra írt alá hozzájuk.

A McLaren csütörtökön késő délután megerősítette, amit régóta szinte biztosan tudni lehetett: Fernando Alonso jövőre is náluk folytatja a versenyzést. Bár ezt ő maga tagadta, a spanyol ász állítólag feltételként szabta meg a maradásához, hogy a csapat szabaduljon meg eddigi motorszállítójától, az elmúlt három hibát hibára halmozó Hondától, de miután ezt megtették, ő még nem kötelezte el magát automatikusan mellettük.

Mivel azonban a többi nagy istállónál nem maradt szabad pilótaülés, más választása nem igazán volt.

„Fantasztikus, hogy mindenkivel folytathatom az együttműködést a McLarennél – mondta Alonso, aki csak egyetlen évre, 2018-ra hosszabbított. – A szívem mindig azt súgta, hogy maradnom kell, és itt tényleg otthon érzem magam. Ez csodálatos csapat, tele hihetetlen emberrel, és olyan barátságos, szívélyes légkörrel, amilyet a Forma-1-ben sehol máshol nem tapasztaltam. Rendkívül boldoggá tesz, hogy itt versenyezhetek."

Alonso a McLarennél folytatja Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso a mellett végig kitartott, hogy a McLaren autója elég jó, csak a gyenge, állandóan meghibásodó motorral gondjaik. Most is hangsúlyozta, hogy

Bár az utóbbi pár év nem volt könnyű, soha nem felejtettük el, mi kell a győzelemhez, és hiszek benne, hogy nagyon hamar újra képesek is leszünk rá."

„Az előző három év megadta nekünk a lendületet a jövőnk megalapozásához, és én izgatottan várom az előttünk álló utazást. A közös jövőnk lázban tart – már most keményen dolgozok, hogy segítsek sikeressé tenni."

Alonso 2015-ben, a Hondával egyszerre érkezett a McLarenhez, de a csapat jövőre már a Renault motorjaival fog versenyezni, miután japán partnerüket átpasszolták a Toro Rossónak. A cég főnöke, Zak Brown elégedetten nyugtázta, hogy sikerült megtartaniuk a kétszeres világbajnokot, akit sokan máig a mezőny legjobbjaként tartanak számon.

– mondta róla. – A mi szempontunkból mindig kézenfekvőnek tűnt, hogy együtt folytassuk ezt az utazást."

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier hozzátette, hogy végig tudta: Alonso maradni szeretne náluk. „Nem létezik olyan versenyző, aki vasárnap délutánonként megbízhatóbban tudná szállítani az eredményeket, ezzel az F1-ben valószínűleg mindenki egyetért – idézi őt a csapat közleménye. – A mai bejelentés azt bizonyítja, hogy a McLaren pilótájaként abszolút elkötelezett a győzelem és a versenyzés mellett, s bár az elmúlt években sokszor mi is osztoztunk a frusztrációjában, úgy érezzük, jövőre meg tudjuk adni neki azt az ütőképes autót, amit ígértünk."

Alonso jelenleg az egyéni összetett 16. helyén áll, közvetlenül csapattársa, az újonc Stoffel Vandoorne mögött, aki Szingapúrban és Malajziában szerzett 7. helyezéseivel megelőzte őt a tabellán. A McLaren egyelőre kevesebb pontot gyűjtött, mint 2015-ben, a Hondával töltött első szezonjában.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!