Vágólapra másolva!
A csapatot az elmúlt három nagydíjon balszerencse-sorozat sújtotta, de a finn biztos benne, hogy mind a négy hátralévő hétvégén harcba szállhatnak a győzelemért. Hogy ez elég lesz-e a vb-címhez, az más kérdés.

A Ferrarinak az előző három futamon reális esélye volt a győzelemre, de ezt különféle okokból egyiken sem volt lehetőségük bebizonyítani: Szingapúrban belekeveredtek a rajtbalesetbe Max Verstappennel, Malajziában Kimi Räikkönen motorhiba miatt el sem tudott startolni, Sebastian Vettelnek pedig az utolsó helyről kellett indulnia, míg Japánban a rajt előtt vették észre, hogy az egyik gyújtógyertya elromlott az autójában, ezért 4 kör után kénytelen volt kiállni.

Így a három hétvége alatt csak egyetlen 4. helyet mutathat fel, és a hátránya 59 pontra nőtt az összetettben világbajnoki riválisa, Lewis Hamilton mögött.

Habár ez normális körülmények között behozhatatlan, a Ferrarinál nem hajlandóak feladni a küzdelmet. A végső győzelemhez ugyan ez sem lenne elég, ha Hamilton még legalább 42 pontot szerez, de Räikkönen úgy véli, a csapat mind a négy hátralévő versenyt megnyerheti.

Räikkönen autóját a szepangi rajtrácson próbálták megjavítani Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

„Bármelyik, ha mindent a lehető legjobban csinálunk – válaszolta a kérdésre, hogy melyik pályán adódhat a legtöbb esélyük a sikerre. – Elég sok az ismeretlen, az összes jelentősen különbözik egymástól. Mi mindegyiknek a nulláról indulva vágunk neki, és megpróbálunk a hibákat és problémákat elkerülve a lehető legjobban teljesíteni."

A Ferrarinak a konstruktőri összetettben is elég reménytelen a helyzete, 145 ponttal vannak a Mercedes mögött, miközben már csak 172 szerezhető, és a júliusi végi Magyar Nagydíj óta nem végeztek az élen. Räikkönen szerint nem szabad erre tekintettel lenniük.

„Fogalmam sincs, mi fog történni. Senkinek nincs – mutatott rá a nyilvánvalóra. – Azt viszont tudom, hogy az utolsó verseny utolsó köréig keményen nyomjuk majd, aztán kiderül, ez mire lesz elég.

A szepangi és szuzukai csapások után a Ferrari megerősítette a minőségbiztosítási részlegét, ez azonban majd csak később éreztetheti a hatását, míg Hamilton akár már most hétvégén, Austinban világbajnok lehet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!