Vágólapra másolva!
A Mercedes technikai igazgatója közeli munkatársa volt Fernando Alonsónak és Sebastian Vettelnek is, de a brit versenyző kellemesen meglepte a hozzáállásával.

James Allison különleges helyzetben van: egyike azon keveseknek a paddockban, akik dolgoztak együtt a korszak három legnagyobb Forma-1-es versenyzőjével, Fernando Alonsóval, Sebastian Vettellel és Lewis Hamiltonnal is. Az első kettővel még a Renault-nál illetve a Ferrarinál hozta össze a sors, ahol technikai igazgató volt, mielőtt tavaly, feleségének váratlan halála után átigazolt a Mercedeshez. Ott ugyanebben a minőségben Hamilton munkatársa lett.

A háromszoros világbajnok nehéz ember hírében áll, aki nem feltétlenül rajong a módszeres, részletekre kiterjedő, pepecs munkáért, Allison ezért kellemesen csalódott, amikor jobban megismerte.

James Allison a Ferraritól érkezett a Mercedeshez Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Azt hiszem, mielőtt megérkeztem ide, az évek során csak egyetlen egyszer köszöntünk egymásnak, de teljesen más együtt dolgozni vele, mint vártam – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

„Egy olyan kiváló versenyzőt találtam, amilyet az eredményei is sugallnak. Az különösen jó volt, hogy olyan embernek ismertem meg, aki úgy viseli magát, hogy öröm együtt dolgozni vele. Ez az egyik legélvezetesebb oldala annak, hogy idejöttem a Mercedeshez."

Allison az idén negyedik világbajnoki címéhez segítheti Hamiltont. A 2000-es évek elején ott bábáskodott Michael Schumacher öt ferraris vb-győzelménél, majd a Renault-nál közreműködött Alonso 2005-ös és 2006-os sikerében is, őt és Vettelt azonban a Ferrarival nem tudta az F1 csúcsára juttatni. Bár ilyen nagyságokkal dolgozott együtt, arra nem volt hajlandó felelni, hogy szerinte melyik a legjobb a még aktív három sztár közül.

Hamilton vagy Vettel a jobb? Allison szerint erre nincs egzakt válasz Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

„Ezt a kérdést rengetegszer felteszik nekem, ami elég frusztráló. Egyrészt azért, mert lehetetlen megválaszolni: csak akkor tudhatnánk biztosan, ha mindannyian ugyanazt az autót vezetnék ugyanazokon a napokon, és így rendeznénk meg a világbajnokságot" – jelentette ki.

„Mindössze annyit mondhatok, hogy egyikük sem a szerencséjének köszönheti a győzelmeit és a sikereit, hanem annak, hogy egytől egyig ragyogóan tehetséges autóversenyzők."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!