Hamilton: Nem adottság, hogy van helyem az F1-ben

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Italy, #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas F1 Team), 03.09.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnokról már többször elterjedt, hogy kiszállna az F1-ből. Ő maga elismeri, hogy néha nem hiányzik neki a sport, de állítja, még mindig imád vezetni.

Pályafutása 4. világbajnoki címére hajt Lewis Hamilton, jövőre is van még szerződése a Mercedesszel, és utána is valószínű, hogy kitart még néhány évre a csapatánál. Hamilton már többször mondott félreérthető dolgokat az F1-es jövőjével kapcsolatban, de a Channel 4-nak adott interjúban leszögezte, hogy még mindig motivált, és élvezi, hogy az F1-ben versenyezhet.

„Nem hagyom magam elkényelmesedni. Nagy áldás a számomra, hogy Stevenage utcáiról indulva, a családom rengeteg munkájának köszönhetően (eljutottam ide). Manapság már remélem, hogy visszaadtam, ami jár nekik, és remélhetőleg boldoggá is tettem őket, de még ma is két kézzel megragadom a lehetőségeimet” – mondta.

Hamilton még mindig élvezi az F1-et Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Nem veszem félvállról, hogy van helyem a Forma-1-ben, hanem lehetőségnek és ajándéknak tekintem, hogy ezzel foglalkozhatok. Az embernek csak egy élete van, és amíg itt vagyok, mindent oda fogok tenni, amit csak lehet. A DNS-emben benne van, hogy szuper-versengő alkat vagyok mindenben, amit csinálok. Pár napja ping-pongoztam a mérnökömmel, és persze, nyertem!

Hamilton a 2007-es szezon kezdete óta a mezőny tagja, de az egész életét az autóversenyzésre tette fel. Ebből a McLarennél problémák is adódtak, mert korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis szerint kimaradt Hamilton életéből a gyermek és a kamaszkor, amit később kezdett bepótolni celebpartikon és divatbemutatókon. Hamilton van, amit nem kedvel az F1-ben, de a lényeget még mindig imádja.

Különbözni akar a legtöbb F1-es pilótától Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

„Minden évben új kihívás vár rám. Az utazások persze mindig ugyanazok, távol vagyunk a családjainktól és a barátainktól, sok dolgot fel kell áldozni. Ez mindenképpen fárasztó, és néha úgy érzem, hogy csak otthon akarnék lenni a szeretteimmel, a kutyákkal, sütni egy baconös szendvicset és inkább focit nézni vagy valami mást. Vezetni viszont imádok, ez mindig is így volt.”

A Mercedes pilótája sajátos életvitelt követ, nemrég az F1-ben valószínűleg elsőként bejelentette, hogy vegán étrendre vált, rendszeresen repül a szabadidejében akár kontinensek között is, a Brit Nagydíj előtt pedig a mezőnyben egyedüliként kihagyta a londoni F1-es parádét, és inkább Görögországba ment bulizni. Utána viszont megnyerte a versenyt, és már a pontversenyt is vezeti.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!