Vágólapra másolva!
Azt állítja, hogy már hosszú évekkel a mercedeses időszakuk előtt, tinédzser korukban sem beszélgettek egymással, úgyhogy most pont ugyanolyan a kapcsolatuk, mint korábban.

Talán Nico Rosberg tévhitben élt, vagy az éveken át tartó rivalizálás módosította Lewis Hamilton emlékezetét, de a brit versenyző azt állítja, hogy igazából sohasem volt baráti kapcsolatban korábbi csapattársával.

Számos közös fiatalkori fotójuk, valamint gokartos csapatfőnökök visszaemlékezése ennek az ellenkezőjére utal, sőt még közös lakásban is laktak, de Hamilton szerint nincs alapja annak a népszerű állításnak, hogy ők ketten valaha kifejezetten jóban lettek volna.

- nyilatkozta a Blicknek. - A kapcsolatunk pontosan ugyanolyan, mint amilyen a Mercedesnél töltött közös időszak előtt volt. Akkor sem beszéltünk egymással, soha! Igen, ez így volt, már 15 éves korunkban is."

Nem voltak barátok? Rosberg és pár korábbi munkatársuk máshogy emlékszik Forrás: DPPI media/Eric Vargiolu

Pedig Rosberg egy díjátadón például azt mondta, "tizenöt évvel ezelőtt a legjobb barátok voltunk", ezért ő nyitott arra, hogy rendezzék a viszonyukat, amelyet a három éven át tartó, ütközésekkel és megkérdőjelezhető húzásokkal tarkított világbajnoki küzdelmük elmérgesített.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég viszont (konkrét esetek megnevezése nélkül) azt állította, hogy időnként Rosberg volt alattomos Hamiltonnal. Aki egyúttal megerősítette, hogy jelenlegi társával, Valtteri Bottassal semmi baja sincs. "Eddig kiváló (a kapcsolatunk), és mindez csak akkor fog megváltozni, ha piszkos trükköket vet be ellenem, vagy át akar verni. Ő azonban nem ilyen típus, ezért teljesen megbízom benne" - mondta róla.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!