Vágólapra másolva!
Nemrég az emberi kapcsolatok fontosságáról beszélt, de menedzsere szerint Kimi Räikkönen manapság már nem támaszkodik rá annyira, mint korábban.

Az F1-es menedzserek nagy szerepet játszanak a versenyzők pályafutásában, egy jó ügyintéző olykor sorsokról dönthet, és kulcsfontosságú üzleteket hozhat tető alá. Nem ritka, hogy a legjobbak végig kitartanak pártfogóik mellett, így tett annak idején Michael Schumacher is az első pályafutása során Willi Weberrel, Fernando Alonso pedig korábbi csapatfőnökével, Flavio Briatoréval.

Kimi Räikkönen a 2001-es bemutatkozása óta dolgozik a korábbi versenyzővel, Steve Robertsonnal és édesapjával, Dave-vel. Együtt megjárták az F1-et, a rali-világbajnokságot és a NASCAR-t is, de Steve szerint már egyre kevésbé van szükség a munkájára, mert a versenyzésen kívüli dolgoktól idegenkedő finn egyre több teendőt átvesz tőle.

Räikkönen maga intézi az ügyeit Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„A folyamat igen egyszerű volt, a szerződést ugyanis már négy évvel ezelőtt összeraktuk – mondta Robertson a finn MTV-nek Räikkönen legutóbbi szerződéshosszabbításáról. – Nem volt sok teendőm, mert a Ferrari akarta Kimit még egy évre. Négy éve én tárgyaltam a keretszerződésről, és az új megállapodás csupán egy további oldal.”

Räikkönen 2014 óta folyamatosan egy szezonra szóló szerződéseket kap a Ferraritól,

elsősorban azért, mert jól kijön Sebastian Vettellel, és még mindig nagy a reklámértéke. „Az én szerepem már nem olyan, mint régebben volt – ismerte el Robertson. – Ott vagyok, ha Kiminek szüksége van rám, de nem sok versenyre megyek el, csak akkor, ha kellek. Persze mindig követem, hogy mi történik vele.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Vettel és a finn pilóta a Ferrari történetének legkínosabb rajtját hozták össze Szingapúrban, korábban még soha sem fordult elő, hogy mindkét Ferrari egyszerre essen ki az első körben. A La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy „a Ferrari mindent elrontott” és „a piros autók úgy tönkretették egymást, ahogy a legjobb horrorfilm-rendező sem tudta volna elképzelni.”

A La Stampa szerint Lewis Hamilton most már elsétálhat a célig a világbajnoki címmel.

„Az első 300 méter Szingapúrban a Ferrari utóbbi évtizedének legnagyobb katasztrófája volt” – írta a Corriere dello Sport, a Tuttosport pedig hozzátette: „A katasztrofális baleset lenullázza Maranello világbajnoki reményeit. Néhány másodperc alatt egy teljes szezon romba dőlt” – kommentálták Räikkönen és Vettel ütközését.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!