Vágólapra másolva!
A Toro Rosso versenyzője a Szingapúri Nagydíj jelentős részében hátrányban volt a gumikkal az üldözőihez képest, de hiába hajszolták, előttük tudott maradni. Karrierje egyik legfontosabb napjának nevezte a vasárnapit, amelyen már az első métereken bezavart neki a lefulladásgátló.

Nem indult fényesen a versenye, Carlos Sainz mégis pályafutása legjobb eredményét szerezte a Szingapúri Nagydíjon, ahol a 4. helyre hozta be a Toro Rossót. A négy pilótát érintő karambol ellenére csupán egyetlen pozíciót lépett előre az 1. körben, mert

a rajtnál bekapcsolt a lefulladásgátlója, de később ügyesen taktikázva átugrotta a Force Indiákat, a Renault-kat és Stoffel Vandoorne-t.

"Nem tudom, mi történt (a rajtnál), ki kell elemeznem. Amint felengedtem a kuplungot, bekapcsolt a lefulladásgátló. Fogalmam sincs, vezetői vagy más hibából történt-e, de ki kell vizsgálnunk - mondta a problémás indulásról. - Mindenesetre nyugodt maradtam, mert tudtam, hogy hosszú lesz a verseny."

Sainz 4. lett Szingapúrban Forrás: DPPI/Florent Gooden

"Tényleg megérdemeltük ezt az eredményt, mindent jól csináltunk. Voltak bonyolult helyzetek, főleg amikor mások friss intermediate gumikon kergettek, miközben én használtakon mentem. Szintén ilyen volt, amikor a többiek az ultralágy, én meg (a keményebb) szuperlágy keveréken vezettem, és határozottan kellett védekeznem a gumik miatt körönként egy másodperccel gyorsabb pilóták ellen."

Ez a verseny utolsó szakaszában történt, miután felszáradt a kezdetben vizes pálya. Sergio Pérez, Palmer és Vandoorne azonban nem tudta utolérni a jövőre a Renault-hoz kerülő spanyolt (Nico Hülkenberg pedig kiesett), aki ezzel a teljesítménnyel újfent igazolta, hogy megérdemli a lehetőséget egy gyári istállónál.

"Ez hihetetlen eredmény, nem is gondoltunk rá - nyilatkozta Sainz.

"Sokkal nehezebb volt a verseny, mint képzelik. Checo (Pérez) üldözött az ultralágy gumin, Hülkenberg abroncsai frissebbek voltak az enyéimnél, és végig a tükröt bámultam, illetve próbáltam elkerülni a hibát. Tudtam, hogy nekik erősebb a tempójuk, mégis előttük értem célba."

Sainznak most már több pontja van, mint amennyit tavaly egész évben gyűjtött. Korábban négy 6. hely volt a legjobb eredménye a Forma-1-ben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!