Vágólapra másolva!
A pontverseny éllovasa nem is lehetne boldogabb, miután nyert azon a pályán, amitől a legjobban tartottak. Hatalmas lépést tett a negyedik világbajnoki címe felé.

Nem festett jól a kép Lewis Hamilton számára a Szingapúri Nagydíj időmérő edzése után, hiszen csak az 5. helyről rajtolhatott a két Ferrari és a két Red Bull után, ráadásul Sebastian Vettel a pole pozícióba állhatott be. A lépéshátrány azonban Hamilton előnyére vált, mert így a Ferrarik és Max Verstappen egymást ütötték ki a futam elején, ő pedig átvette a vezetést és nyert.

Hamilton hatalmas lépést tett pályafutása negyedik világbajnoki címe felé, hiszen 28 pontra növelte az előnyét a nullázó Vettel előtt, ráadásul egy olyan pályán ért el sikert, ahol erre egyáltalán nem számítottak a Mercedesnél. A brit pilóta a Sky Sportsnak elmondta, már akkor érezte, hogy győzhet, amikor a verseny előtt elkezdett esni az eső.

Hamilton két balesetet is megúszott a rajtnál, aztán simán megnyerte a versenyt - galéria! Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

„Biztos voltam abban, hogy kihozhatok ebből valamit, aztán hirtelen mindenki eltűnt – utalt a rajtbalesetre. – Nagyon boldog vagyok, nem követtünk el hibát, és ellenőrzésünk alatt tartottuk a versenyt” – tette hozzá a háromszoros világbajnok, aki megkérdőjelezte, hogy a csapata jól döntött-e, amikor Danyiil Kvjat kiesésekor nem cseréltek kereket, de végül simán nyerni tudott.

Hamilton elismerte, arra számított, hogy ismét hátránnyal távozik Szingapúrból, ehhez képest jelentősen növelte az előnyét.

„Hálás vagyok ezért, de nem veszek semmit sem biztosra. Láttam a torlódást az elején, ezért nagyon tágan vettem az 1-es kanyart, mert arra gondoltam, hogy belerohanhatnak az autómba. Szerencsére már tovább hajtottam, mielőtt ez megtörtént volna, és Kimi (Räikkönen) Verstappen autóját találta el” – emlékezett vissza, Hamilton ezzel máris a 2. helyen volt Vettel mögött.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

„Sebastian pont előttem pördült meg, és reméltem, hogy engem nem kap el – utalt Vettel megpördülésére nem sokkal a rajt után, majd a bakui összetűzésükre hivatkozva hozzátette: „Nem tudom, hogy ez Karma-e vagy ilyesmi, de mindenképpen örülök neki. Élvezem a pozitív energiát, ami a mai napból árad. Imádtam táncolni az esőben, hálás vagyok ezért.”

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója a Sky Sportsnak szintén megerősítette, hogy kármentésre készültek, de nem örült felhőtlenül a Ferrari fiaskójának, mert „amikor az ember legfőbb ellenfele így veszít pontokat, átérzem, hogy ez milyen rossz nekik. Lewisnak is sokszor volt balszerencsés tavaly.”

Bottas az egész hétvégén Hamilton árnyékában volt, végül a 3. lett - galéria! Forrás: DPPI/Dppi

Wolff szerint Vettel nem láthatta Räikkönent a rajtnál, és méltatta a Ferrarit, hogy összeszedték magukat a monzai vereség után, úgy vélte, két hét múlva már túllépnek a Szingapúrban történteken, és izgalmas marad a világbajnoki címért folyó csata. Figyelmeztetett, a szombati teljesítményükön javítaniuk kell, mert Mexikóban és Abu-Dzabiban még nehézségekre számítanak.

Niki Lauda, a csapat elnöke is csak hüledezni tudott a verseny leintése után.

„Az első kanyar hihetetlen volt, a vége pedig szenzációs – mondta a Sky Sportsnak. – Az, hogy honnan indultunk, és hova jutottunk, azt mutatja, hogy jó irányba tartunk. Lewis lenyűgöző versenyt futott és a Mercedes is csodálatosan működött a nehéz körülmények közepette is. Lewis szenzációsan vezetett. A 28 pontos előny nem rossz, előre soha sem lehet nyerni, de ez előrelépés.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!