Vágólapra másolva!
Jól indult a munka az Ezüstnyilaknál, de a teljesítmény terén még van mit behozniuk. Elismerték, hogy igyekezniük kell, hogy utolérjék a Red Bull tempóját szombatra.

Számítottak nehézségekre a hétvége előtt a Mercedesnél, de az előnyüket elsősorban nem a Red Bulltól, hanem a Ferraritól féltették. Ehhez képest a szingapúri szabadedzéseken egyelőre Daniel Ricciardo diktálta a tempót, míg Lewis Hamilton csak a 3. helyre ért oda az esti tréningen, jelentős hátránnyal. A háromszoros világbajnok azonban így sem volt elégedetlen a napjával.

„Sima napunk volt, és gond nélkül túljutottunk az etapjainkon. Igen meleg van odakint, nagyon meg kell küzdeni a körülményekkel, de a pályán egész jó a tapadás. Szoros a mezőny, és még mindig javítanunk kell az autón. A Red Bull nagyon erősnek tűnik, nagyjából ott tartanak ahol a Ferrarik, úgyhogy van még teendőnk, de semmi sem elérhetetlen.”

Hamilton hátránya is jelentős, de ő elégedett volt - galéria! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Bár Hamilton is kapott 7 tizedmásodpercet Ricciardótól, Valtteri Bottas helyzete ennél is elkeserítőbb volt pénteken, mert nem csak a hátránya volt jelentős, 1,2 másodperces, de az autója is nehezen vezethetőnek bizonyult. Bottas többször ellenkormányzott, elfékezte magát, és hiába módosított a beállításokon, egyelőre nem találja az utat előre.

„Alaposan megváltoztattuk a beállításokat az első és a második edzés között, de még mindig nem találtunk el. Sok feladatot ad az, amire ma rájöttünk. Általában küszködök a tapadással és a balansszal. Az autó idegesnek tűnt, és ilyenkor nem könnyű megbízni benne, miközben nyomni kell neki. Ezen még dolgoznunk kell, hogy felépíthessem az önbizalmamat.”

Bottas alatt még nem állt össze az autó - galériával! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Hamiltonhoz hasonlóan James Allison, a Mercedes technikai igazgatója is sima napról beszélt, de elismerte, hogy „a teljesítmény terén kissé vegyes az összkép. Lewis tempója ígéretes a lágy gumival, de az időmérős (ultralágy) abronccsal még dolgoznunk kell. Valtterinek közben nehéz napja volt, és igyekeznünk kell, hogy felhozzuk őt Lewis tempójára.

Niki Lauda, a csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke sem csak a Ferrariktól tart már. „Az alapján, amit ma láttam, a Red Bull kiemelkedő. Kissé rosszabbul mentek ma a dolgaink, mint vártuk, de a Ferrarik valamiért lassabbak. Nem tudom, hogy miért” – mondta a Sky Sportsnak közvetlenül az esti szabadedzés után.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!