Vágólapra másolva!
Eddig a McLaren egyik pilótájának pontszerzési reményeit sem torpedózza meg hátrasorolás Szingapúrban: Vandoorne meghibásodott MGU-K egységében úgy cserélt tengelyt a Honda, hogy az nem von magával büntetést.

Különösebben nem kell ecsetelni, mennyire rájár a rúd a McLaren versenyzőire idén is a rajtbüntetések miatt. Miután Monzában kétszer is előjött nála valamilyen probléma az MGU-K-val, a fékenergiát hasznosító motorgenerátorral, Stoffel Vandoorne aggódhatott, hogy a hétvégén ismét benyel egy hátrasorolást, ami igen fájó lett volna, mivel

a McLarennek a szingapúri pálya kínálja az egyik legjobb pontszerzési esélyt a szezonban.

A fiatal belga versenyző azonban egyelőre fellélegezhet, mert a monzai futamon meghibásodott MGU-K egységben úgy tudták kicserélni a sérült tengelyt – amely a 800 kilométerre tervezett élettartamának csak alig negyedénél járt –, hogy ugyanolyan specifikációjút raktak bele, mint amilyen korábban volt, így nem jár érte büntetés.

Vandoorne-t nem büntették meg - eddig legalábbis Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Monzában először az időmérőn romlott el az említett elem, de akkor nem volt idő arra, hogy a probléma végére járjanak, ezért a Honda úgy döntött, vadonatúj motort szerelnek be az autóba. Mivel Fernando Alonsóhoz hasonlóan Vandoorne is bőven túllépte már az idényre engedélyezett keretet, ez rajtbüntetéssel járt.

A McLaren egyébként pont azzal a szándékkal vállalt be egy rakás büntetést Spában és Monzában, hogy ne borzolják ilyesmivel a versenyzőik idegeit Szingapúrban, ahol a motorerő kevéssé számít, így a Hungaroring után valószínűleg ismét a pontokért támadhatnak majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!